1 milyon TL yatırım ile kurulan Pera Games, Steam platformu için oyunlar geliştirecek

1 milyon TL yatırım ile kurulan Pera Games, Steam platformu için oyunlar geliştirecek

Geçtiğimiz 2,5 yıl içerisinde sizlere birçok yerli oyun stüdyosunu ve oyunlarını tanıttık. Mobilin yükselişi ile yapımcıların sayılarındaki inanılmaz artış gibi klişelerden sizlere tekrar tekrar bahsetmeyeceğim ancak bir konuya ayrıca değinmek istiyorum.

Ülke ve yerel ekosistem olarak ihtiyacımız olan şey bundan sonra büyük ölçekli ve bütçeli oyunlar yapmak olduğuna inanıyorum. Kutulu/Video oyun olarak kategorilendirilen alanda bugüne kadar yerli olup başarıya ulaşmış olarak kabul edebileceğimiz yalnızca birkaç tane oyunumuz var. Bugün sizlere tanıtacağımız Pera Games ise bu alanda umut vaat eden yeni bir yerli stüdyo.

Yukarıda bahsettiğim konularla ilgili güzel bir gelişmenin yaşandığını söyleyebilirim. Geçtiğimiz aylarda Pera Games isminde yeni bir yerli oyun stüdyosu kuruldu. Ekibin Steam için bilgisayarlara yönelik oyun geliştireceğini stüdyonun kurucu ortaklarından İbrahim Yıldırım aktardı. Peak Games'te Lead Game Designer olarak görevler üstlenen Yıldırım'ın yanında diğer kurucu ortak olarak Bulut Karakaya yer alıyor. Karakaya, Kixel ve sizlere daha önce tanıttığımız Egg Fight oyunlarının yapımcılarından.

Şirketin diğer kurucu ortaklarından birisi ise Emre ÖztemirBabson College'da eğitimini sürdürürken Türkiye'de projeler yapmak için okulunu yarıda bırakıp Türkiye'ye geri dönen Öztemir, bir oyun üzerinde çalışan İbrahim ve Bulut  Emre ile tanışıyor. Aynı zamanda sıkı bir oyuncu olan ve IT girişimleri yapmak isteyen Emre Öztemir'de projeyi ve ekibi çok beğenip yeni kurulan şirkete 1 milyon TL tohum yatırım yaparak ekibe dahil oluyor. 10 kişilik bir ekiple işe başlayacak olan Pera Games’te İbrahim Yıldırım CEO, Bulut Karakaya CTO, Emre Öztemir COO olarak görev alıyor.

Steam platformu üzerinden yayınlanacak bir oyun için çalışan ekibin oyunlarıyla ilgili ilk bilgileri sizlere yakın zamanda aktaracağız. Bununla birlikte Emre Öztemir'in Bayraktar & Partners’a katılarak, yeni girişimler ve yatırımlar yapma planı içerisinde olduğunu belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.