WeChat kullanıcılarının yaş dağılımı [Webrazzi PRO]

WeChat kullanıcılarının yaş dağılımı [Webrazzi PRO]

Webrazzzi PRO'nun haftalık olarak en ilgi çekici içeriğini Webrazzi.com'da paylaştığımız 'haftanın grafiği' yazı dizimizle yeniden karşınızdayız. Dünyaca ünlü anlık mesajlaşma uygulaması WeChat'in kullanıcı yaş dağılımını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Mobil veri kullanımının artmasıyla beraber hayatlarımızın oldukça önemli parçalarından biri haline gelen anlık mesajlaşma uygulamaları arasında WeChat'in de sağlam bir yeri olduğunu söyleyebiliriz.

İstatistiklere göre WhatsApp ve Facebook Messenger'dan sonra en çok kullanılan üçüncü anlık mesajlaşma uygulaması olan WeChat, 2014'ün 3. çeyreğinde aylık olarak 460 milyonun üzerinde aktif kullanıcıya sahip. Ülkemizde çok popüler olmasa da Uzak Doğu -zaten şirket Çin merkezli- başta olmak üzere fazlasıyla popüler olan uygulama 2011'in ilk ayında yayın hayatına başlamış.

WeChat kullanıcılarının yaş dağılımı verisi genel olarak anlık mesajlaşma uygulamaları için kuşkusuz fikir verici nitelikte. Uygulamanın kullanıcılarına yakından baktığımızda tam olarak üçte birinin 16-24 yaş arasında olduğunu görüyoruz. Yüzde 40 ile en büyük kullanıcı grubuysa 25-34 arasında. WeChat kullanıcılarının yüzde 19'u 35-44, yüzde 6'sı 45-54 ve yüzde 2'si de 55-64 yaş aralığında.

Son olarak grafikte yer alan verilerin 2014 3. çeyreğinde açıklanan Global Web Index'ten alındığını da ekleyelim.

wechat-kullanicilarinin-yas-dagilimi

Webrazzi PRO nedir, ne işe yarar?

THY, Akbank, Turkcell, Google, Revo Capital, BKM, Limango ve n11.com gibi çok sayıda şirket tarafından kullanılan Webrazzi PRO için, dijital sektörün bilgi merkezi diyebiliriz. Dilerseniz 7 gün süreyle geçerli olmak üzere hemen şuradan ücretsiz olarak Webrazzi PRO’yu deneyebilirsiniz.

Webrazzi PRO’da e-ticaret, ödeme sistemleri, sosyal medya, dijital pazarlama, oyun ve donanım gibi çok sayıda konu başlığı hakkında 2000’in üzerinde istatistik ve 10’larca özel not bulabilirsiniz. Veriye dayalı düşünme alışkanlığı kazandıran Webrazzi PRO’nun aynı zamanda sektörel sunum ya da rapor hazırlarken de oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz.

Örnek olarak Webrazzi PRO verileriyle hazırlanan 45 Saniyede Türkiye E-Ticaret Pazarı başlıklı video’yu şuradan izleyebilir, ya da haftanın grafiği yazı dizimizin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

(Görsel kaynak: wavebreakmedia/Shutterstock)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.