Sony, Dubai'de sualtı mağazası Xperia Aquatech'in açılışını yaptı

Sony, Dubai'de sualtı mağazası Xperia Aquatech'in açılışını yaptı

Teknoloji şirketleri de artık son modaya uyup dünyanın farklı bölge ve noktalarında konsept mağazalarını açmayı sürdürüyor. Sony, bu noktada farklı bir alanda bir ilk olma amacıyla yolarak su geçirmeyen akıllı telefon modelleri Xperia'ları bir sualtı mağazasında tanıtmaya karar vermiş.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Dubai'de bulunan ve dünya haritasının ölçeklendirilmiş bir versiyonu olan yapay ada Dubai World Islands'da açılan mağazanın en büyük özelliği tabii ki tamamen su altında bir deneyim yaşatıyor olması.

Xperia Aquatech mağazası, 4 gün boyunca açık olacak ve mağaza sadece dünya basınından gazeteciler, Sony'nin VIP müşterileri ve Sony'nin bununla ilgili açtığı yarışmaların kazananları tarafından ziyaret edilebilecek. Sony Xperia akıllı telefonların ve tabletlerinin sualtı özelliklerinin tanıtılacağı bu konsept mağaza, zamanın ötesinde tasarlanmış.

Son yıllarda özellikle sualtında yaşam konsepti ile ilgili pek çok çalışma yapılıyor ve hükümetler bu konudaki AR-GE çalışmalarına ciddi zaman ve para harcıyor. Dolayısı ile Sony, sualtındaki yaşamla ilgili gündemden de bir parça etkilenmiş olabilir ve sualtında bir mağaza ziyareti deneyiminin nasıl olabileceği ile ilgili kullanıcılara fikir sunuyor.

SonyAquatech3

Ülkemizdeki mevsim itibariyle Sony'nin açtığı bu mağaza çoğumuzu kıskandırırken, sualtı mağazasının ziyaretçileri mağazayı ziyaret etmeden önce ufak bir brief ve güvenlik amaçlı scuba dersi alıyorlar. Mağaza ziyaretleri ise tüplü dalış yapılarak gerçekleştiriliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.