Skype kurucu ortağının yatırım yaptığı haberleşme uygulaması Wire yayınlandı

Skype kurucu ortağının yatırım yaptığı haberleşme uygulaması Wire yayınlandı

Skype'ın kurucu ortağı Janus Friis'in destek verdiği haberleşme uygulaması Wire, farklı platformlardaki yerini aldı ve oldukça geniş bu pazardaki rekabete katıldı.

İsviçre merkezli girişimin şu anda iOS, Android ve Mac OS platformlarında yerini alan uygulaması, yenilikçi bir haberleşme uygulaması olmayı hedefliyor.

Kullanıcılar arasında mesajlaşma, sesli arama, fotoğraf paylaşımı, müzik veya video paylaşımı gibi farklı alandaki pek çok dinamiği bir araya getirecek olan Wire, hem akıllı telefonlarda hem de tabletlerde, hem de Mac OS işletim sistemleri için masaüstünde çalışacak. Bulut temelli çalışacak olan Wire'da telefondan başladığınız bir konuşmaya, masaüstüne geçtiğiniz zaman da devam edebiliyor olmanız farklı bir deneyim sunmuş olacak.

İddialı bir alanda pazara giren Wire'ın arkasında bir yatırım desteği de var. Rakamsal olarak herhangi bir açıklama yapılmamış olsa da pek çok tasarımcı, mühendis ve Skype kurucu ortağı Janus Friis gibi girişimcilerin Wire'a yatırım yaptığı açıklanmış durumda.

wire-webrazzi

Peki Wire'ı farklı kılan ne olacak? Öncelikle Wire tasarım konusunda mükemmeliyetçi davranmış gibi gözüküyor. Uygulamalar, tasarım ve UX açısından ciddi biçimde geliştirilmiş. Wire, sesli konuşmaları HD ses kaydı olarak veriyor, video ve ses paylaşımları için ise YouTube ve Soundcloud ile bir işbirliği var gibi gözüküyor. Böylece ses ya da video paylaşımı yaparken bu platformları kullanabiliyor olacaksınız.

Merkez ofisi İsviçre'de bulunan Wire'ın geliştirme ofisi ise Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunuyor. Şu anda arkasında 23 farklı ülke kültüründen gelen 50'den fazla kişinin çalıştığı Wire, bünyesinde grup mesajlaşmalara da yer veriyor. Tüm bu özellikleriyle Wire, Facebook'un Messenger uygulaması, WhatsApp, Skype, Viber gibi pek çok sağlam rakibinin karşısına çıkıyor olacak. Tahminim yakın gelecekte Wire'ın ismini daha çok duymaya devam edeceğiz. Şu anda aldığı yatırımı bir tohum yatırım olarak görürsek, Wire ile ilgili bir ilk tur yatırım haberi için de çok fazla beklemeyeceğimizi düşünüyorum.

Wire'ın iOS, Android veya Mac OS versiyonlarını indirebilmek için Wire'ın web sitesindeki bu bağlantıyı tıklamanız yeterli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.