Ödeme sistemlerinde regülasyonların belirlenmesi çok önemli

Ödeme sistemlerinde regülasyonların belirlenmesi çok önemli

Türkiye'de her yıl daha büyük bir etki yakalamasını beklediğimiz ödeme sistemleri sektörüne hitap eden Ödeme Sistemleri'14 konferansımız her zamanki gibi Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal'ın konuşmasıyla başladı.

Arda Kutsal'ın ödeme sistemleri alanındaki ilk konferanslarımızı hatırlatarak başladığı oturumda Wirecard tarafından satın alınan 3pay | Mikro Ödeme'nin kurucusu Alper Akcan sahnedeki yerini aldı.

Regülasyonlar çok önemli

Elektronik ödeme sistemleri alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Wirecard'ın Türkiye’de mobil ödemelerin önemli oyuncularından biri olan 3pay | Mikro Ödeme'yi satın alması bu alandaki potansiyeli görmek açısından önemli bir gelişmeydi. Alper Akcan da yabancı stratejik yatırımcıların sektöre ilgisinin regülasyonlar sayesinde arttığını söyledi.

Akcan'a göre ödeme sistemleri alanındaki regülasyonların gelişmesi son kullanıcıların ve ödeme alanların haklarının korunması açısından çok önemli. Ödeme sistemleri alanındaki lisansını 2012'de aldıklarını söyleyen Akcan, bu konuda şirketlerin işlemlerini 2015 Haziran ayına kadar tamamlaması gerektiğini paylaştı.

Yurtdışından gelenler kadar yurtdışına açılım da önemli

Limitlerin artması, farklı kullanım alanlarının çıkması ve operatör destekleriyle mobil ödemenin halen büyüdüğünü aktaran Alper Akcan, kredi ve ön ödemeli kartlar tarafındaki potansiyelin de altını çizdi. 3pay | Mikro Ödeme, ilk dönem yatırımını aldıktan sonra kredi kartı ve ön ödemeli kart ödemelerine de yönelmiş ve bölgesel büyümeye odaklanmıştı. Bu yönelimin de Wirecard satın almasının kapısını araladığını söyleyebiliriz.

Alper Akcan, Türkiye'nin fırsatlar ülkesi olarak görülmesinin, taşıdığı risklerle paralel olduğunu söyledi ve iki noktaya dikkat çekti;  ödeme sistemlerinde Türkiye'ye gelecek yeni oyuncular kadar Türkiye'deki ödeme sistemleri alanındaki birikimin ve oyuncuların da yurtdışına açılmasını takip etmek gerekiyor.

Görsel Kaynak: ugurbektas.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.