İnternet saldırıları en çok hangi ülkelerden yapılıyor? [Webrazzi PRO]

İnternet saldırıları en çok hangi ülkelerden yapılıyor? [Webrazzi PRO]

Yine bir haftanın grafiği yazımızla daha karşınızdayız. Bu haftanın konusu; internetten yapılan saldırılar. Webrazzi PRO'da haftanın en çok ilgi çeken içeriğini sizinle paylaştığımız yazı dizimizin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Dünyaca ünlü içerik dağıtım ağı ve bulut bilişim sağlayıcısı olan Akamai'nin düzenli olarak yayınladığı State of the Internet raporunda yayınlanan rakamlara göre hemen aşağıda siber saldırıların en çok hangi ülkelerden yapıldığını bulabilirsiniz.

2014 yılının birinci ve ikinci çeyrek rakamlarına baktığımızda dünya genelinde en çok siber saldırının Çin'den gerçekleştiğini görüyoruz. İkinci çeyrekte Çin yüzde 41 ile birinci, Endonezya yüzde 15 ile ikinci ve ABD de yüzde 13 ile üçüncü sırada.. Ülkemiz ise birinci çeyrekte yüzde 1,6'yken ikinci çeyrekte yüzde 1,2'lik oranla dokuzuncu sırada yer alıyor.

Bu arada bu rakamların IP adreslerine göre Akamai tarafından belirlendiğini de belirtelim. Aşağıda iligi tabloyu bulabilirsiniz.

internet-saldirilarinin-kaynagi-olan-ulkelerin-yuzdesel-dagilimi

Webrazzi PRO nedir, ne işe yarar?

THY, Akbank, Turkcell, Google, Revo Capital, BKM, Limango ve n11.com gibi çok sayıda şirket tarafından kullanılan Webrazzi PRO için, dijital sektörün bilgi merkezi diyebiliriz. Dilerseniz 7 gün süreyle geçerli olmak üzere hemen şuradan ücretsiz olarak Webrazzi PRO’yu deneyebilirsiniz.

Webrazzi PRO’da e-ticaret, ödeme sistemleri, sosyal medya, dijital pazarlama, oyun ve donanım gibi çok sayıda konu başlığı hakkında 2000’in üzerinde istatistik ve 10’larca özel not bulabilirsiniz. Veriye dayalı düşünme alışkanlığı kazandıran Webrazzi PRO’nun aynı zamanda sektörel sunum ya da rapor hazırlarken de oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz.

Örnek olarak Webrazzi PRO verileriyle hazırlanan 45 Saniyede Türkiye E-Ticaret Pazarı başlıklı video’yu şuradan izleyebilir, ya da haftanın grafiği yazı dizimizin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

(Görsel kaynak: Rallef/Shutterstock)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.