iPhone 6 ve 6 Plus ile birlikte iPad üzerinden içerik tüketim oranı düştü

iPhone 6 ve 6 Plus ile birlikte iPad üzerinden içerik tüketim oranı düştü

Apple'ın, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerini tam da beklendiği gibi daha büyük bir ekranla piyasaya sürmesinin hemen ardından kullanıcılar arasında iPad modellerine ihtiyacın azalacağı konuşulmaya başlanmıştı.

Daha sonra okumak için kaydeden Pocket uygulaması da bununla ilgili bir istatistik çıkararak, kendi verilerini kullanarak yaptığı bir araştıma aracılığıyla sonuçları gözler önüne sermiş.

iPhone 6 dönemi öncesinde, hem iPhone hem de iPad'e sahip kullanıcıların Pocket üzerindeki tüketimi yüzde 55 iPhone, yüzde 45 iPad iken, iPhone 6 modellerinin çıkmasıyla birlikte içerik tüketimindeki paylar bir hayli yer değiştirmiş.

pocket-finds-iphone-ipad

Hemen yukarıdaki tabloda da görebileceğiniz üzere iPhone 6 Plus kullanıcıları, Pocket üzerinden içerik tüketirken bir de ayrıca iPad'lerini kullanmıyor. Pocket uygulaması üzerinden günde milyonlarca içeriğin okunduğunu bildiğimiz için bunun genel pazar için de bir örneklem kabul etmemiz mümkün.

Apple'ın,  özellikle iPhone 6 Plus modeli ile birlikte bu ürünü çizgi olarak iPad mini'ye yaklaştırması, hem yeni satın almalarda kararı etkiliyor, hem de iki ürüne de sahip olan kullanıcıların içerik tüketiminde iPad'e olan ihtiyacını önemli oranda düşürüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.