Tesla ve BMW elektrikli araba teknolojilerini paylaşabilir

Tesla ve BMW elektrikli araba teknolojilerini paylaşabilir

Elektrikli araç üreticisi Tesla, hiç şüphesiz bu alanda diğer otomobil üreticilerine karşı lider durumda ve pazara erken giriş yapmanın ve tecrübenin getirdiği avantajın tadını çıkarıyor. Bir diğer yandan ise şirket, elektrikli araç devriminin arkasında sadece tek bir firmanın durması ile gerçekleşmeyeceğine emin.

Bugüne kadar elektrikli araçların yaygınlaşması için şirket olarak "açık" olduklarını dile getiren Tesla, aslında rakibi olan otomobil üreticileriyle de görüşüp, kendi teknolojisini yaygınlaştırmaya çaba gösteriyor.

Son olarak Almanya'da yayınlanan haftalık haber yayını Der Spiegel'e bir demeç veren Tesla'nın patronu Elon Musk, Tesla ve BMW arasında pil ve şarj teknolojisi anlamında bir potansiyel işbirliğinden bahsetti. ABD'de doğan bir marka olan Tesla, Avrupa'da da büyümek istiyor ve şarj istasyonlarındaki standardizasyon, her elektrikli araç üreticisi için değerli. Kısacası otomobil şirketlerinin burada bir kazan-kazan bağlantısına girmek adına pil ve şarj teknolojileri anlamında işbirliği tüketici için de anlamlı olacak.

BMW, bugüne dek ürettiği elektrikli araç modelleri i3 ve i8 ile pazarda yer alırken, kullandığı karbon gövde teknolojisi ile araçlarını hafifleterek şarjların daha uzun süre gitmesini sağlıyor. Elektrikli araç üreticilerinin bilgi birikimleri ve optimizasyonları ile birlikte amaç elektrikli araçların menzillerinin artması ve daha çok yaygınlaşması olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.