News Corp, Hindistan merkezli emlak sitesi PropTiger.com'un yüzde 30'unu satın aldı

News Corp, Hindistan merkezli emlak sitesi PropTiger.com'un yüzde 30'unu satın aldı

news corporation medya devi emlakAmerikan medya devi News Corp internet alanındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Dünyanın en çok internet kullanıcısına sahip ülkelerinden biri olan Hindistan'da faaliyet gösteren gayrimenkul satış pazarlama sitesi PropTiger.com'un yüzde 30'una sahip oldu.

News Corp, PropTiger.com'un kurucu şirketi olan Elara'nın yüzde 30 hissesine 30 milyon dolara satın aldığını açıkladı ve stratejik bir adım attığını doğruladı.

Daha önce Realtor.com ve Realestate.com.au gibi emlak ilan sitelerinde yatırımları olan News Corp, mevcut tecrübeleriyle PropTiger'ın potansiyelinden pekala faydalanabilir.

proptiger.com emlak sitesi hindistan

Şu anda 270 milyondan fazla internet kullanıcısı olan Hindistan'ın internet kullanıcı sayısında 2016'da ABD'yi geride bırakarak dünyanın 2. numarası olması bekleniyor.

1 milyar dolardan fazla satış

2011 yılında kurulan PropTiger, Hindistan'da şimdiye kadar 1 milyar dolar değerinde 10 binden fazla emlak satışı yapan bir girişim. SAIF Partners ve Accel Partners gibi yatırımcıların da desteğini alan girişim, şu anda Hindistan'ın 12 ülkesinde hizmet veriyor. Bu yatırımla beraber News Corp'un hem medya gücünden hem de diğer dijital yatırımlarından gelecek katma değerle daha da büyümek istiyor.

Emlak alım-satım işinin dünyanın her yerinde değerli bir iş olduğu malum. İnternetin gücüyle katlanan bu değer, Türkiye'de de büyük medya şirketlerinin ilgisini çekiyor ama bu alanda benzer bir yatırım yapıldığını hatırlamıyorum. Önümüzdeki dönem içinse olumsuz konuşmak istemiyorum. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.