Microsoft, "Office 365 Video" ile video paylaşımına odaklanıyor

Microsoft,

Teknoloji devlerinin kurumsal müşterilere dönük hizmetleri yaygınlaşırken Microsoft'tan yeni bir adım geldi. Biraz önce duyurusu yapılan Office 365 Video, şirket içi video paylaşımına dönük yeni bir Microsoft hizmeti.

Microsoft'un 'Nextgen Portal' olarak adlandırdığı yeni nesil portalların ilki olan Office 365 Video, şirketi içi video paylaşımına yeni bir yorum getiriyor. Bağlantılı Microsoft ürünleriyle sosyal, mobil ve dinamik bir video paylaşım ortamı sunuluyor.

SharePoint’in ötesinde portal mantığını kullanmaya başlayan Microsoft, Yammer ve Office Graph gibi ürünleriyle Office 365 içinde sosyal ve kişisel bir deneyim sunmayı hedefliyor. Olimpiyat oyunları sırasında 6 bin saatin üzerinde videoya hizmet veren Azure Media Services ise portalın video altyapısını üstleniyor.

Kullanıcı başına aylık ücretlendirme modeliyle çalışan Office 365 Video, Microsoft tarafından güvenli, kolay kullanılabilir, keşif ve paylaşım açısından yetenekli bir portal olarak tarif ediliyor. Video tarafındaki yükseliş ise malum. Ancak bu yeni ürünün gerçekten ihtiyaca dönük ve faydalı olup olmadığını, en azından doğru fiyatlandırılıp fiyatlandırılmadığını görmek için 2015'in ilk aylarını beklememiz gerekiyor.

Office 365 Video hakkında daha detaylı bilgi için Microsoft Türkiye bloguna göz atabilir, yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.