Gelişen pazarlarda büyüyen Bitcoin cüzdanı BitX'in radarında Türkiye var

Gelişen pazarlarda büyüyen Bitcoin cüzdanı BitX'in radarında Türkiye var

Şifrelenmiş dijital para birimi Bitcoin'in kullanım alanı gün geçtik artıyor ve bu alanda sunulan çözümler de çeşitleniyor. Hızlı ve güvenli Bitcoin alışverişine imkan tanıyan Bitcoin cüzdanı BitX.co, 2013 yılında başlayan serüvenini gelişen pazarlarda ve Türkiye'de büyütmek istiyor.

BitX, web üzerindeki altyapısını Android ve iPhone uygulamalarıyla destekliyor. Bitcoin hesabınıza her yerden erişebilmenizi, Bitcoin'lerinizi güvenli bir şekilde saklayıp paylaşabilmenizi veya bir satış noktasında ödeme yapabilmenizi sağlıyor.

Mobil uygulamalar üzerinden Bitcoin piyasasını takip edebiliyor, QR kod, e-posta veya cüzdan adresi üzerinden Bitcoin gönderimi yapabiliyorsunuz. bitcoinx bitcoin wallet cuzdan

Marcus Swanepoel ve Timothy Stranex tarafından Şubat 2013'te pazara adım atan BitX, Singapur'da konumlandırılan bir girişim. Ancak Güney Afrikalı girişimciler Cape Town'daki geliştirme ekibinin yanısıra Malezya, Endonezya ve Kenya merkezli çalışanlarıyla BitX'i küresel çapta büyütüyor.

Türkiye'den gördüğü ilgiye karşılık vermek istiyor

Türkiye'den de dikkat çekici bir ilgi gördüklerini söyleyen Marcus Swanepoel'den aldığım bilgiye göre BitX, gelişen pazarlardaki etkisini artırmak için 800 bin dolarlık bir tohum yatırımı almış ve yakın bir tarihte Türkiye'de de ofis açmayı veya çalışan sağlamayı düşünüyor.

Web Summit 2014'e de katılan ve Ebola ile savaş adına Bitcoin ile bağış toplayan BitX, basitliği ve güvenirlirliği ile hızlı büyümek niyetinde. Türkiye'yi de radarına alan girişimin yeni adımlarını sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.