İstanbul'dan Mindprop Games, 2 boyutlu platform oyunu Waking Up Eric Claud ile Kickstarter'da

İstanbul'dan Mindprop Games, 2 boyutlu platform oyunu Waking Up Eric Claud ile Kickstarter'da

Eric Claud, kırmızı pijamaları ve sarı peleriniyle bugüne kadar gördüğümüz kahramanlara pek benzemiyor. Eric sizinle tanışana kadar rüya gördüğünün farkında olmayan bir kahraman... Genç Türk oyun tasarımcıların geliştirdiği Waking Up Eric Claud macera türlü bir 2 boyutlu puzzle-platform oyunu. İstanbul merkezli Minprop Games tarafından geliştirilme aşamasında olan oyun bunun için gerekli fonu Kickstarter'da arıyor. Başlangıç olarak 45 bin dolar fon hedefiyle yola çıkan Waking Up Eric Claud'un bu kampanyası 19 Aralık'a kadar sürecek.

eric claud

Waking Up Eric Claud'un kahramanı Eric'in korkulu rüyasında geçen oyunda, Eric'i uyandırmak için bir dizi bilmeceyi çözmeniz ve bilinç altı korkularından ilham alınarak tasarlanan kötü karakterlerle (sizi rüyada tutmaya çalışan Lord Duvar ve onun 4 minion'ı) mücadele etmeniz gerekiyor. Uykunun bileşenleri ve rüyaların zengin, mistik içeriğini yansıtan oyun kurgusunda, uyku derinliğinizi, oyundaki seçimlerinizle kontrol altında tutmanız gerekiyor. Beş aşamadan oluşan oyunun her bir bölümü, Eric'in teleskobundan görünen bir katmanı temsil ediyor. Strateji kurarak ve ortamdaki değişimleri kontrol ederek, oyunun ilerleyen seviyelerinde Lord Duvar ile yüzleşmeniz gerekiyor.

eric inventory

Mindprop Games adı altında, üç kişilik bir ekip tarafından geliştirilen Waking Up Eric Claud'un  yazılım tarafında Coşku Baş, tasarım tarafında Murat Burhanoğlu ve senaryo tarafında Ela Atakan var. Ekip, 2013 yılının Haziran ayında, bisiklete binen Eric Claud karakterinin yaratarak  başladıkları projeyi 2015 yılında tamamlanmayı hedefliyor. Oyunun erken erişiminin Ağustos 2015'te ve lansmanının Kasım 2015'te yapılması planlanıyor.

Oyunun ek fona ihtiyaç duyulmadan geliştirilmesi için ilk etapta 45 bin dolar toplamayı amaçlayan ekip, Kickstarter kampanyasında ilerleyen dönemlerde aşamalı olarak mobile ve ardından konsollara gelebileceği bir plan oluşturmuş. Bunun için son fon hedefi 250 bin dolar olarak belirlenmiş.

eric claud 2

İncelemek isterseniz Waking Up Eric Claud'ın Kickstarter kampanyasında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.