AppStore uygulamaları artık "Ücretsiz" yerine "İndir" butonu ile indirilecek

AppStore uygulamaları artık

AppStore yaptığı güncelleme ile birlikte Türkçe AppStore'da "Ücretsiz" olarak kullandığı "Free" butonunu değiştirerek, "İndir" butonu olarak anılacak olan "Get" butonunu devreye soktu.

Bu yılın başından itibaren konuşulmaya başlayan konularla birlikte, Apple'ın AppStore'da "Ücretsiz" olarak andığı uygumaların içinde kullanılan uygulama içi satın alma opsiyonlarıyla tüketiciyi aldatıp aldatılmadığı sıkça tartışılıyordu.

Apple, izin yapılan satın almalar için ciddi bir miktarda geri ödeme yapmayı kabul etmiş, konuyla ilgili bazı geri adımlar atmış ve uygulamalarda "uygulama için satın alma vardır" dediği yeni ibareleri uygulamalara eklemişti. Sadece bununla yetinmeyen Apple, izinli satın alma için pek çok özellik geliştirdi, Apple Touch ID'yi de bu tarafta otorizasyon için kullandırmaya başlamıştı.

Avrupa Birliği, uygulama içi satın alma seçeneği bulunan uygulamalara "Ücretsiz" ifadesi kullanan Apple'ı sorgulamış ve bu konuda bazı yaptırımlar ile ilgili Apple'ı uyarmıştı. Yaklaşık olarak 1 yıla yaklaşan süreç sonucunda, Apple da bu konuda geri adım adım attı ve artık hiçbir uygulamaya "Ücretsiz" dememek gibi radikal bir adım atmış oldu. Böylece ücretsiz olan tüm uygulamalar artık "İndir" butonu ile indirilecek, ücretli olan uygulamalar ise, fiyat etiketleri ile yayında olmaya devam edecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.