Twitter açıldığından bu yana atılan tüm tweet'leri aramak artık mümkün

Twitter açıldığından bu yana atılan tüm tweet'leri aramak artık mümkün

Twitter, yayına başladığı 2006 yılından bugüne kadar atılan bütün tweet'leri sonunda endeksledi. Açık profillerden atılan yüz milyarlarca tweet'i endeksine dahil ettiğini duyuran Twitter, bu tweet'leri de artık arama sonuçlarına getiriyor.

Geçmiş tweet endeksini nasıl oluşturduğuna dair detayları açıkladığı blog paylaşımında Twitter, arama hizmetinde bugün yarım trilyon adet dökümanın endekslendiğini ve bunun gerçek zamanlı endeksinden 100 kat daha büyük bir sayı olduğunu belirtiyor. Twitter arama motorunun bu dev endeksten arama sonuçlarına cevap verme hızı ise ortalama 100 milisaniyeden daha az.

twitter arama motoruTwitter'ın web, Android ve iOS uygulamalarındaki arama menüsünden erişilebilen sonuçlar için arama yaptığınızda En Yeni/Hepsi (Top/All) seçeneklerinden hepsini görüntülemeyi seçmeniz yeterli. Burada tarihe göre geriye giderek ya da aradığınız tweet'leri ileri arama (advanced search) seçeneğinden filtreleyerek, bulmanız mümkün. Endeks, örneğin #mobilepayments gibi hashtag aramaları için de size tüm sonuçları verme iddiasında.

Twitter zaman içinde bu endeksten daha fazla tweet'in Top sekmesine taşınacağını söylüyor. Örnek için Twitter'da ilk kez kutlanan yıl başına ait, 30 Aralık 2006 ve 2 Ocak 2007 tarihleri arasında atılan yeni yıl (New Years) tweet'lerini burada görebilir, geri tarihler için aramanızı da buradan yapabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.