Apple son çeyrekte iPhone'dan 23, iPad'ten de 5 milyar dolar gelir elde etmiş [Webrazzi PRO]

Apple son çeyrekte iPhone'dan 23, iPad'ten de 5 milyar dolar gelir elde etmiş [Webrazzi PRO]

Her hafta olduğu gibi yine bir haftanın grafiği yazımızla karşınızdayız. Webrazzi PRO'da o haftanın en çok ilgisini çeken içeriğine yer verdiğimiz yazı dizimizde bu haftanın konusu ise Apple.

Apple'in bizzat kendisinin paylaştığı veriye göre 2014'ün dördüncü çeyreğinde şirketin gelirlerine yakından baktığımızda iPhone'dan 23, 678, iPad'ten de 5,316 Milyar Dolar kazandığını görüyoruz. Bir başka deyişle Apple'ın son çeyrekte iPhone ve iPad'den kazandığı toplam gelir 28,994 Milyar Dolar.

Geçtiğimiz senelere baktığımızda da lansman dönemlerinde bu rakamın 40 Milyar Dolar barajını geçtiğini görüyoruz. Kısaca hatırlatmak gerekirse; şirketin diğer gelir kaynaklarını uygulama mağazası, mobil reklam, iTunes üzerinden gerçekleşen 'multimedia' satışı ve Apple TV ile Mac bilgisayar satışları oluşturuyor.

Bu arada Apple'ın mali yıl için üçer aylık dönemleri şu şekilde: bir önceki yılın Ekim-Aralık ayları 1. çeyrek, Ocak-Mart ayları 2. çeyrek, Nisan-Haziran ayları 3. çeyrek ve Temmuz-Eylül ayları da 4. çeyrek.

applein-ipad-ve-iphonedan-ceyreklere-gore-elde-ettigi-gelir

Webrazzi PRO nedir, ne işe yarar?

THY, Akbank, Turkcell, Google, Revo Capital, BKM, Limango ve n11.com gibi çok sayıda şirket tarafından kullanılan Webrazzi PRO için, dijital sektörün bilgi merkezi diyebiliriz.

Webrazzi PRO’da e-ticaret, ödeme sistemleri, sosyal medya, dijital pazarlama, oyun ve donanım gibi çok sayıda konu başlığı hakkında 2000’in üzerinde istatistik ve 10’larca özel not bulabilirsiniz. Veriye dayalı düşünme alışkanlığı kazandıran Webrazzi PRO’nun aynı zamanda sektörel sunum ya da rapor hazırlarken de oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz.

Örnek olarak Webrazzi PRO verileriyle hazırlanan 45 Saniyede Türkiye E-Ticaret Pazarı başlıklı video’yu şuradan izleyebilir, ya da haftanın grafiği yazı dizimize buradan ulaşabilirsiniz.

(Görsel kaynak: Nairfy/Shutterstock)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.