Moda dikeyinde pazaryeri Thefashion.com, Avrupa'da büyümek için 1.7 milyon dolar yatırım aldı

Moda dikeyinde pazaryeri Thefashion.com, Avrupa'da büyümek için 1.7 milyon dolar yatırım aldı

Farklı e-ticaret mağazalarından farklı ürünleri bünyesinde toplayan ve kullanıcıların sevebilecekleri moda ürünlerini tek bir çatı altında görmelerini sağlayan Thefashion.com, 1.7 milyon dolar yatırım aldı.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'dan çıkan bir girişim olan Thefashion.com, şu anda Londra ve Kopenhag'daki merkezlerinden yönetiliyor. 600'den fazla perakendeci ve 1000'den fazla markayı bünyesinde barındırıyor. Operasyonlarını şu an için sadece İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ve Danimarka'da gerçekleştiren Thefashion.com'un amacı ise Avrupa'da sınırlarını genişletmek.

Danimarkalı girişime  yatırım da yine Kopenhag merkezli fonlardan geldi. 1.7 milyon dolarlık yatırım, North East Venture Capital ve The Danish Growth Fund tarafından yapıldı. Yatırımla birlikte, yatırımın Avrupa'da büyüme için kullanılacağı belirtilirken ülke isimleri de net şekilde telafuz edildi. Belirtilene göre Thefashion.com, bu yatırımı İsveç, Almanya ve Hollanda pazarlarına giriş yapmak için kullanacak.

Screen Shot 2014-11-14 at 01.29.34

Thefashion.com'un CEO'su ve kurucu ortağı Kasper Vardrup'un da bir seri girişimci olduğunu ve Startupbootcamp adını taşıyan bir girişim hızlandırma programının da kurucu ortağı olduğunu belirtmek gerekiyor. Bakalım yatırım alma kararı ve Avrupa bölgesindeki büyüme hedefi Thefashion.com'un geleceğini nasıl etkileyecek, bekleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.