Google'ın otobüsü interneti öğretmek için yollara düştü

Google'ın otobüsü interneti öğretmek için yollara düştü

Google gibi dev şirketlerin amacı, interneti olabildiğince yaygınlaştırmak. Böylece kendi etki alanını da genişleten firma, hem nüfusu hem de gelişen sistemleri ile Asya Pasifik pazarındaki ülkere ciddi önem veriyor.

Google geliştirdiği Google Bus projesi ile Bangladeş'teki 500 bin öğrenciye, internet ve internet teknolojileri ile ilgili olarak eğitim vermeyi hedefliyor.

Google, bir otobüs ile yola çıkarak Bangladeş'in farklı bölgelerinde bulunan öğrencilere ve genç nüfusa ulaşmaya çalışıyor. Genç nufüsun internet kullanımı ve nüfusu kalabalık olan gelişen ekonomilerin internet üzerindeki aktifliğinin artması Google açısından inanılmaz değerli. Google bu alanda ekosistemi geliştirerek, pek çok genci teknolojinin ve internet dünyasının içine davet ediyor. Böylece hem kendi ürünlerini pek çok insana anlatırken, verdiği eğitimlerle de bir sosyal sorumluluk projesini yerine getirmiş olunuyor.

Tarıma dayalı bir ekonomi ile büyüyen Bangladeş, yüzölçümüne kıyasla yoğun nufüsü ile kendisini dijitalleştirmeye bir adım daha atmış olacak. Google'ın da bu kapsamda bir destek sağlaması ve böyle bir proje başlatmış olması masanın her iki tarafı da kazançlı bir çıktı sağlayacak gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.