Google Analytics artık iOS indirmelerinin detaylarını da takip edecek

Google Analytics artık iOS indirmelerinin detaylarını da takip edecek

google analytics ios uygulama indirme 2Google, ilk olarak Android tarafında başlattığı uygulama indirme izleme özelliğini bu kez iOS uygulamaları için getiriyor. Önümüzdeki haftalardan itibaren Google Analytics üzerinden iOS uygulama indirme sayıları ve detayları görülebilecek.

Bu özellik Google Analytics kullanan ve mobil uygulama pazarlaması yapan kullanıcılar tarafından merakla bekleniyordu. Google Adwords veya başka reklam kanalları (Aakri, AdMob, AppLovin, Millennial Media, MdotM, Taptica, Tapjoy ...) üzerinden oluşturulan reklamların nasıl bir geri dönüş sağladığı ise şimdiye kadar detaylı olarak ölçümlenemiyordu.

Google'ın bu yeni özelliği, kampanlardan gelen uygulama indirme sayılarının yanında oturum sürelerini ve gelirleri de görüntüleyebilecek. Bunun için yapılması gereken Google Analytics içinde 'iOS Install Tracking' özelliğini aktifleştirmek, SDK  güncellemesi yapmak ve kampanyaları kurgulamaktan ibaret.

google analytics ios uygulama indirme

Bildiğiniz gibi mobil uygulamalar için kullanıcı kazanımı bir web sitesine trafik çekmekten daha zor bir iş. Kullanıma sunulacak olan bu yeni özellikle uygulama geliştiriciler veya dijital reklam ajansları kampanyaların getirisini daha iyi ölçümleyebilecek. Böylece indirme veya ücretli kullanıcı başına göre ödenen miktarlar Google Analytics segmentasyon özellikleriyle en iyi şekilde optimize edilebilecek.

Apple'ın reklamcılar için sunduğu tanımlama özellikleri, mobil uygulama pazarlaması yapan girişimler tarafından daha detaylı şekilde sunulabiliyor ama Google'ın bu alana adım atması kitlesel anlamda daha büyük bir anlam ifade ediyor. Google'ın gelirlerini etkilemesi açısından da ciddi önem taşıyor.

Hatırlatmak gerekirse Google Analytics, son büyük adımını e-ticaret sitelerinin satın alma davranışlarını analiz etmek için atmıştı.

Mobil uygulamalarda yükleme takibi özelliğini kullanmak için aşağıdaki videoyu izleyebilir (İngilizce) ve Türkçe yönlendirmelerden faydalanabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.