Google Analytics yakında e-ticaret sitelerinde satın alma davranışlarını analiz edecek

Google Analytics yakında e-ticaret sitelerinde satın alma davranışlarını analiz edecek

İnsanoğlunun takasla başlayan ticaret geçmişi günden güne internete kayıyor. Google da bu büyük değişime ayak uydurmak için Analytics ürününü e-ticaret hareketlerini takip etmek üzere özelleştirmeye hazırlanıyor.

Şimdiye kadar ziyaretçi takibi etrafında özellikler sunan Google Analytics, yakında e-ticaret siteleri için özel tanımlamalar ve müşteri takip özellikleri tanıtacak. Yıllık Google Analytics Summit etkinliğinde tanıtılacak bu dönüşümün temelinde 'büyük veri' sistematiği yatıyor.

E-ticaret müşterilerinin sitedeki gezinme, satın alma ve ödeme hareketleri özel olarak raporlanacak. Böylece tüketici davranışları e-ticaret özelinde izlenecek ve satışları artırmanın yolu açılacak.

google analytcs eticaret ecommerce

Beta kullanıcı kaydı için başvuruları kabul eden 'Enhanced Ecommerce' (geliştirilmiş e-ticaret) adlı yenilik, Analytics Academy içindeki  "Ecommerce Analytics: From Data to Decisions" kursuyla da desteklenecek.

Google Analytics Dimension Widening özelliği ise artık  ‘Data Import’ olarak adlandırılacak ve kulllanıcıların elindeki verileri yeni özelliklere uygun şekilde içeriye alacak. Google Premium hesapları için daha gelişmiş özellikler de bu yenilikle birlikte yayınlanacak. Verimlilik ve zaman tasarrufu için de kullanıcılar 4 yeni API'den faydalanabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.