BÜMED Business Angels, 2015'te 10 girişime melek yatırım yapacak

BÜMED Business Angels, 2015'te 10 girişime melek yatırım yapacak

bumed buba bogazici universitesi melek yatirimci kulucka merkezi2013'teki araştırmamıza göre Türkiye'de en çok girişimci çıkaran üniversite olan Boğaziçi Üniversitesi'nin melek yatırımcı ağı BUBA, 2015'te 10 girişimi yatırım programına dahil ederek etkisini artırmayı hedefliyor.

BÜMED Business Angels veya kısa adıyla BUBA'nın yeni girişimleri desteklemek üzere faaliyetlerine başladığını bu yılın Mart ayında sizlerle paylaşmıştık. Aldığımız yeni bilgilerse BUBA'nın 2015 planlarını öğrenmemizi sağladı.

58 melek yatırımcı başvurusu

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) tarafından Garanti Bankası ve Vodafone Türkiye stratejik ortaklığı ile kurulan BUBA, 7 ay içinde 58 melek yatırımcıdan üyelik başvurusu almış. BUBA'nın önemli sayıda yatırımcıya ulaşmasında elbette Boğaziçi Üniversitesi'nin payı tartışılmaz. Ancak 'melek yatırımcı' kavramının Türkiye'de giderek popülerleşmesinin de etkili olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Kuluçka girişimleri büyüyor

BUBA, ilk eleme aşamasından sonraki aşamada 151 girişimcinin proje başvurusu değerlendirmiş ve 69 girişimciyle kapsamlı görüşmeler yapılmış. 8 girişim kuluçka programına dahil edilirken, bugüne kadar programdan 2 girişim mezun edilmiş. Şu anda ise 6 girişim kuluçka içinde, 4 girişim de kuluçka dışında programa devam ediyormuş. (Bu girişimler hakkında önümüzdeki dönemde geniş bilgiler vermeye çalışacağız.)

Bu girişimlerden 4'ü için yatırım çalışmalarında son aşamaya gelindiğini paylaşan BUBA, 2015 yılı başında Girişim Sermayesi (VC) Yatırım Fonu’nu hayata geçirmeyi planlıyor ki bu planın aslında 2014 için koyulan bir hedef olduğunu hatırlıyoruz.

AR-GE odaklı girişimlere önem veriliyor

BUBA Timucin Bilgor melek yatirimci bogazici kulucka merkeziBUBA Yönetim Kurulu Başkanı Timuçin Bilgör, melek yatırımcı ve girişimci ekosisteminde kısıtlı ve sınırlı sayıda kalan destekleri artırarak hedeflenen 10 girişimin yatırımla buluşturmak istediklerinin altını çiziyor. Böylece diğer üniversitelerin de kendilerini karşılaştırabileceği bir hedef ortaya koyuyor.

BUBA, Türk girişimlerinin Silikon Vadisi, İngiltere ve Hollanda’da ileri düzeyde AR-GE faaliyeti yürütmelerini sağlamak amacıyla önemli işbirliklerine imza atan BUBA, önümüzdeki aylarda stratejik ortaklarıyla işbirliklerini de hızlandırmayı amaçlıyor.

Eğitim ve seminer dizisi devam edecek

Türkiye’deki girişimlerin finansal ve teknolojik ihtiyaçlarına çözümler sunan BUBA, Kasım ayı boyunca girişimcilere ve melek yatırımcılara yönelik düzenleyeceği eğitim ve seminer dizisi için beklenenin üzerinde başvuru almış ve bu etkinlikleri tekrarlamayı planlıyor.

Eğer siz de Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının maddi ve bağlantı gücünden faydalanmak isterseniz bu etkinliklere katılarak ilk adımı atabilirsiniz. Hem etkinlik programı hem de BUBA kuluçka merkezine başvuru şartları için bubangels.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.