Deutsche Telekom, 620 milyon dolarlık yeni fonunu duyurdu

Deutsche Telekom, 620 milyon dolarlık yeni fonunu duyurdu

Almanya'nın en büyük telekom şirketlerinden Deutsche Telekom, Avrupa'da şu ana dek gerçekleştirilen en büyük yatırım fonlarından biri olacak kadar büyük bir yatırım gerçekleştireceğini duyurdu.

Toplamda 500 milyon €, yani 620 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirecek olan Deutsche Telekom, bu dev miktarı daha çok teknoloji ve inovasyon için harcayacak.

Deutsche Telekom Capital Partners (DTCP) adıyla anılacak fon, Avrupa'nın en büyük yatırım fonlarından birisi olacak. Önümüzdeki 5 yıllık planda harcanacak olan 620 milyon dolarlık fonun yanı sıra, Deutsche Telekom'un bünyesinde T-Ventures da portfolyosunda bulunan 100 civarında girişimin operasyonlarını sürdürecek.

T-Ventures'ın 300 milyon Euro civarında bir portfolyoyu yönettiği tahmin ediliyor. Kısacası Deutsche Telekom, bu alandaki yönettiği yatırım fonunu neredeyse ikiye katlayacak. Ancak 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle yapılacak tüm yatırımlar, T-Ventures adı altında değil, DTCP şemsiyesi altında değerlendirilecek.

2015 yılının hemen başında kuruluş işlemlerini tamamlayarak yatırımlarını gerçekleştirmeye başlayacak olan Deutsche Telekom Capital Partners'ın, Almanya ve Avrupa girişimcilik ekosistemine çok büyük katkısı olacağına daha şimdiden eminiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.