Arkadaşlarınıza sürprizli mesajlar gönderebilmenizi sağlayan mobil uygulama: tizU

Arkadaşlarınıza sürprizli mesajlar gönderebilmenizi sağlayan mobil uygulama: tizU

Web Summit etkinliğinde tanıştığımız girişimlerden biri de Yunanistan'ın başkenti Atina'da kurulan tizU oldu.

2014 yılının Nisan ayında yalnızca metin gönderimleri yapılabilen ilk versiyonu yayınlanan uygulama, bugüne kadar 1500 kez indirilmiş. 3 hafta önce son halini alan tizU ile arkadaşlarınıza Snapchat'e benzer olarak fotoğraf gönderebilmeniz mümkün.

tizU'nun farkı ise uygulama üzerinde fotoğraf gönderirken o fotoğrafı karşı tarafın kaç saat sonra görebileceğini belirleyebilmeniz. tizU'da arkadaşlarınıza ilettiğiniz görseller karşı tarafta fotoğraf anlaşılmayacak kadar blur efektli olarak gözüküyor. Fotoğrafı gönderirken belirlediğiniz süre geçene kadar da karşı taraf fotoğrafın orijinal halini göremiyor.

2-3 hafta içinde yayında olacak yeni versiyonla beraber uygulamanın içine bazı oyunlaştırma öğeleri de ekleyeceklerini söyleyen kurucu ortaklardan Apostolis Lianos, yeni başladıkları pazarlama aktiviteleriyle beraber ciddi bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı hedeflediklerini söylüyor.

Apostolis'le sohbetimizde öğrendiğimiz bir diğer şeyse uygulamanın 2015'in ilk aylarında Android versiyonunu da yayınlayacağı. Bu arada tizU aynı zamanda Atina merkezli ve Cosmote Startup Program isimli hızlandırma programı mezunu.

tizu-gorsel

Şu an herhangi bir şekilde gelir elde etmeyen uygulama, ileride yeterli kullanıcı kitlesine ulaşırsa gelir elde etmek için 3 temel model düşünüyor. Bunlardan ilk ikisi geleneksel mobil reklam gösterimi ve uygulama içi satın alma ile kullanıcılara ekstra bazı özellikler sunma. Ekibin aklındaki üçüncü fikir ise yerel markaların da platformu kullanıp potansiyel müşterileriyle birlikte olabilmesi.

Diğer yandan Apostolis'e Web Summit hakkındaki düşüncelerini sorduğumuzda özellikle kullanıcı geribildirimi alma ve yeni insanlarla tanışma açısından etkinlikten oldukça memnun kaldıklarını öğrendik.

Birçok yönden Snapchat'a benzeyen tizU'yu, tüm sosyal ağ tabanlı uygulamalar için geçerli olduğu gibi, oldukça zorlu ve uzun bir yolculuk bekliyor. Spiros ve Apostolis isimli iki kuzen tarafından geliştirilen uygulamayla ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

tizU'nun internet sitesini inceleyebilir ya da dilerseniz direkt olarak iPhone uygulamasını indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.