Web Summit etkinliğinde kurucusu Julian von Eckartsberg ile tanıştığımız Münih merkezli Shotnote; en kısa tanımıyla konum bazlı Snapchat olarak tarif edilebilir.
Snapchat'e benzer olarak arkadaşlarınızla görsel -dilerseniz üzerinde bir mesajla- paylaşımı yapabildiğiniz Shotnote'ta arkadaşlarınız içeriği yalnızca gönderim yapabildiğiniz noktada görüntüleyebiliyor.
Uygulamada 'shot' adı verilen gönderimi yapmanızın ardından arkadaşlarınızın içeriği görmesi için bir zaman sınırlaması bulunmuyor ancak dilerseniz gönderiminiz sonrası dilediğiniz zaman içeriği geri alabiliyorsunuz. Bu arada evet, aynı Snapchat'te olduğu gibi gönderimler yalnızca bir kere görüntülenebiliyor.
Eylül ayında beta sürecine giren Shotnote; Web Summit'in birinci günüyle beraber yayın hayatına başlamış. Beta süreci içerisinde internet medyasında çıkan bazı haberler dolayısıyla 1 ay içinde 2 bin kullanıcı barajını aşmayı başaran Shotnote, toplamda 30 farklı ülkeden kullanıcı edinme başarısı da göstermiş.
Julian'dan aldığımız bilgiye göre uygulamayı aktif olarak kullanan ülkeler arasında Almanya, ABD, Türkiye ve İrlanda yer alıyormuş. Bu yılın Ekim ayında Almanya merkezli melek yatırımcılardan -melek yatırımcılardan biri; Marcus Englert- 6 haneli bir tohum yatırımı almayı da başaran Shotnote; beta süreci boyunca kullanıcılardan gelen geri bildirim ve kullanıcı bazlı metriklerden oldukça memnun görünüyor.
Şu an için herhangi bir gelir modeli beklentisi taşımayan girişim; gelecekte ise lokasyon bazlı reklam anlaşmaları ve genel olarak mobil reklam yayınlamayı düşünüyor.
Bunun dışında Julian'a Shotnote'un gelecek hedeflerini de sorduğumuzda ilk olarak kullanıcıların video da gönderebilmesini sağlamayı, sonrasında da uygulama içinde grup oluşturabilmeyi aktif edeceklerini öğrendik. Aldığı yatırımın da katkısıyla kullanıcı havuzunu olabildiğince büyütmeye çalışacak olan girişimi zorlu bir yolculuk bekliyor. Shotnote her ne kadar insanların kullanmaktan keyif alacakları bir model için başarılı bir uygulama hazırlamış olsa da uzun vadede reklamdan gelir elde edebilecek ölçüde büyümek -ve o kullanıcıları sürekli elinde tutmak- bu tarz uygulamalar için hiç de kolay değil.
Shotnote ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap