Zynga'nın kurucusu Mark Pincus, seri girişim fabrikası Superlabs'i kurdu

Zynga'nın kurucusu Mark Pincus, seri girişim fabrikası Superlabs'i kurdu

Sosyal oyun kavramı bugün hayatımızda ve 7'den 70'e yayılmışsa, şüphesiz bunda en büyük pay sahibi olan şirket Zynga'dır. Zynga'nın kurucusu olan aynı zamanda şirket borsaya açıldıktan sonra bir süre CEO'luk görevini yürüten Mark Pincus, şirket borsada istenilene ulaşamayınca ve ardından gelirlerindeki dalgalanmalardan sonra yatırımcıların baskısıyla bu görevinden ayrılmıştı.

2013 Temmuz ayında CEO'luk görevini Don Mattrick'e devreden Pincus, ardından yürüttüğü CPO görevinden de ayrılarak kendi kurduğu ve seri şekilde ürünler ve servisler çıkarmaya odaklanan Superlabs'i kurarak resmi olarak odağının bu olduğunu açıkladı.

Zynga öncesi Freeloader, Tribe.net, Support.com gibi girişimler kuran ve yöneten Mark Pincus, asıl ününü ise Zynga ve sonrasında özellikle şirketin FarmVille oyunu ile yakaladı. Şu anda Zynga'da yalnızda yönetim kurulu üyeliği görevine devam eden Pincus, bununla birlikte dışarıdan hiçbir destek almadan kendi öz sermasiyle kurduğu Superlabs ile bir sonraki büyük bir fikre odaklandığını söyledi.

Superlabs'i bir inkübasyon merkezi, hızlandırıcı program ya da kuluçka merkezi olarak tanımlamayan ve tanımlamak istemediğini söyleyen Pincus, Superlabs'in bunların tamamının özelliklerini bünyesinde barından bir yeni fikirlerin tartışıldığı ve üretildiği bir yer olarak tanımlıyor. Superlabs için henüz bir yatırım fonu ile anlaşma yapmadığını, öncelikli olarak uygun şartları ve ekipleri oluşturmaya çalıştığını açıklayan Pincus, bunun için özellikle yazılım geliştirme uzmanı alanında Superlabs için işe alım yapacağını açıkladı.

Geçmişininde birçok başarılı girşim ve ürün yer alan Pincus'un bundan sonra superlabs ile özellikle hangi alanlara yöneleceğini ve neler yapacağını hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.