Tesla Model S, Euro NCAP çarpışma testinden 5 yıldızla geçti

Elektrikli otomobil Tesla, her geçen gün yaygınlığını artırmaya devam ediyor.
Tesla Model S, Euro NCAP çarpışma testinden 5 yıldızla geçti

tesla-model-s-crash-testElektrikli otomobil Tesla, her geçen gün yaygınlığını artırmaya devam ediyor. Şirketin, Supercharger istasyonlarını kurarak 2015 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin yüzde 98'ini kapsama alanına almak gibi bir hedefi varken, Avrupa'da da benzer şekilde oldukça hızlı büyümeyi sürdürmeyi amaçlıyor.

Avrupa sınırları içerisinde satılan arabalar için gerçekçi çarpışma testleri gerçekleştiren bağımsız bir kurum olan Euro NCAP, Tesla Model S'i de test etti ve güvenlik performanslarıyla birlikte çarpışma videosunu da yayınladı. Tüketiciler için araçların güvenlikleriyle ilgili fikir alabilecekleri saygın bir kuruluş olan Euro NCAP, bu konuda Avrupa'da önemli bir otorite sayılıyor ve Tesla'nın Model S'i, Euro NCAP'ten 5 yıldız almayı başarmış durumda olduğunu da belirtelim.

Tesla CEO'su Elon Musk, daha önce Model S'in garanti süresini 8 yıla çıkardıklarını ve bunun için mil/km sınırını ortadan kaldırdıklarını açıklamıştı. Araçlarına donanım anlamında da güvenen Tesla'nın, güvenlik testlerinden de başarıyla çıkması Tesla'nın Avrupa'da göreceği ilgiye de etki edecektir. Tesla, strateji doğrultusunda 2015 yılında sadece ABD'nin tamamına yakınını kapsamak değil, Avrupa'da da belli başlı noktalarda yayılmak istiyor.

Hemen aşağıdaki videoda Euro NCAP tarafından gerçekleştirilen çarpışma testlerinin videosunu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.