Selinko, NFC tabanlı etiketlerle nesnelere kimlik ve sertifika kazandırıyor

Selinko, NFC tabanlı etiketlerle nesnelere kimlik ve sertifika kazandırıyor

nfc etiketi selinko logoNesnelerin interneti alanında farklı bir yaklaşım getiren Selinko, NFC tabanlı özel etiket sistemiyle her nesneye bir kimlik kazandırıyor ve nesnelere dijital sertifikalar kazandırıyor.

Web Summit 2014'te kendini tanıtan Belçika merkezli girişimin en önemli özelliği finansal alanda kullanılan teknolojilere benzer şekilde özel kimlik tanımlamaları yapabilmesi ve bunları nesnelerin üzerinde farklı şekillerde konumlandırabilmesi.

NFC temelli çiplerle nesnelerin kullanıcılar tarafından tanınmasını hatta satın alınmasını sağlayan Selinko, kopyalanan markalar için de bir orjinallik sertifikası olarak kullanılabiliyor. Bu teknoloji çalınan bisikletleri bulmak gibi farklı alanlara uyarlanabiliyor.

Kullanıcı verilerini yorumlayıp markalara sunuyor

2012 sonunda kurulan Selinko, kullanıcı tarafındaki faydalarına ek olarak pazarlama tarafında da markaların dikkatini çekecek özelilkler sunuyor. NFC etiketlerini uygulamalarıyla okutan kullanıcılara dair çeşitli bilgiler toplanarak markaların satış ve ürün geliştirme süreçlerine fayda sağlayacak şekilde yorumlanabiliyor.

Selinko, nesnelerin interneti alanında gördüğümüz girişimlerden NFC'yi kullanması bakımından farklılaşıyor ve artık Apple'ın da dikkate aldığı bu teknolojinin hem kullanıcılar hem de markalar için avantajlı bir şekilde kullanılmasını sağlıyor. NFC tabanlı yeni uygulamalar illa ki geliştirilecektir ama kullanıcı tarafında ne zaman popülerleşeceğini zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.