Google Play Movies, aralarında Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin de olduğu 9 ülkeye açılıyor

Google Play Movies, aralarında Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin de olduğu 9 ülkeye açılıyor

Google Play, çok doğru bir strateji izleyerek en büyük rakibi iTunes ve AppStore'un var olmadığı bazı ülkelere giriş yaptı. Yeni pazarlara yelken açan Google Play; hem müzik, hem de film tarafında yeni girdiği yeni girdiği pazara ilk olmanın avantajını kullanmak istiyor.

Google+'ta yayınlanan bir duyuru ile Google Play'in film servisinin açıldığı yeni ülkeler arasında Bosna Hersek, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Macaristan, İzlanda, Makedonya, Malta, Slovenya, Tayvan ve Ukrayna bulunuyor. Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne açılan Google Play Film ve Müzik servisleri, ne yazık ki halen iTunes'un açık olduğu Türkiye'ye kapılarını kapatmış durumda.

Google Play'in yeni girdiği ülkelerdeki dikkat çeken ortak özellik ise iTunes'un varlık göstermediği alanlar olmaları. Bunun yanı sıra, Google Play'in bölge olarak Avrupa'ya biraz daha yakın durduğunu da belirtmemiz gerekiyor.

--GPlay_MoviesCountries_v02_r01

Müzik tarafında baktığımızda ise son yapılan açıklamayla birlikte Google Play Müzik mağazasını Belarus, Bulgaristan, Hırvatistan, Estonya, İzlanda, Letonya, Litvanya, Romanya gibi ülkelere açan Google Play, iTunes ve Spotify gibi güçlü rakiplerin bu ülkelerdeki yokluğunu fırsat bilecek.

Son olarak, Google Play'in film mağazasının bugün 100'den fazla ülkede aktif olduğunun da altını çizmemizde fayda var. Türkiye'den iki servise de bağlanmaya çalıştığınızda ise halen aşağıdaki ekran görüntüsüyle karşı karşıya kalıyoruz.

google-play-movies-turkiye

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.