Web Summit'e ülkemizden katılan girişimlerden bir diğeri; sosyal oylama platformu L.im

Web Summit'e ülkemizden katılan girişimlerden bir diğeri; sosyal oylama platformu L.im

Medya sponsorlarından biri olduğumuz dünyaca ünlü Web Summit etkinliğinde stand alanında gezerken ülkemizden gelen çok sayıda girişim ve girişimciye rastlamak mümkün. Bu girişimlerden biri de daha önce Webrazzi'de hiç bahsetmediğimiz; L.im.

En kısa haliyle 'sosyal oylama platformu' olarak anlatabileceğimiz L.im'in iki kurucu ortağı bulunuyor: Oral Canbolat ve Erhan Kayar. Yaklaşık 2 ay önce hayata geçen bir proje olan L.im ile ilgili en dikkat çekici rakam ise şu ana kadar platform üzerinde 500 binin üzerinde oy verilmiş olması.

Çeşitli ürünlerden restaurantlara, köşe yazarlarından sanatçılara ve siyasilerden ulaşım araçlarına kadar geniş yelpazede; tekil bir içerik için kullanıcılarına o içeriği sevip sevmediğini soran L.im'e dilerseniz Facebook ya da kendi üyelik formu ile üye olabiliyorsunuz.

Oy verebilmek için üye olmanız gerekmiyor ancak yorumları görebilmek ya da yorum yapabilmek için üye girişi yapmak bir zorunluluk.

Bunun dışında 'responsive' yani duyarlı bir tasarıma sahip olan L.im'de Twitter'dan alışık olduğumuz hashtag mantığı da bulunuyor. Ayrıca platformun başarıyla çalışan bir de arama motoru mevcut.

lim-web-summit
Web Summit'te L.im'in standı

Kurucu ekibin geçmişindeki dijital tecrübeleri ve yine geçmişten 'getirdikleri' kalabalık son kullanıcı havuzu sayesinde şimdiden 500 bin oy barajını aşan L.im, kullanıcılarının kişisel tercihlerinden yola çıkarak çeşitli konular üzerinde toplumun fikri ve ilgisini anlayabiliyor. Söylemeye gerek bile yok ki L.im bu yönüyle markalar için oldukça kritik.

Gelecek hedefleri ve rakipler

Girişimcilerle konuştuğumuzda L.im'in öncelikli hedefleri arasında kısa sürede edindiği kullanıcı sayısını arttırmanın ve tercihleri konusunda insanlara yardımcı olacak bir platform olmanın yer aldığını öğrendik.

İnsanların kullanım alışkanlıklarını düşünecek olursak mobil cihazlarından da sıklıkla ziyaret edebileceği L.im'in şu an için mobil uygulamasının bulunmaması bir eksiklik gibi duruyor. Bunun dışında hem ulusal hem de uluslarasarı olarak rakipleri bulunan girişimin kuşkusuz en büyük avantajı kurucu ekibin sosyal ağlar ve online reklam konusundaki tecrübesi. Ki bu konuda 2 ay gibi bir sürede elde edilen 500 bin oy rakamını örnek gösterebiliriz.

Markalara veri toplama ve içerik oluşturma konusunda bir kanal oluşturmak isteyen L.im'in başarısını biraz da girişimcilerin satış performansı belirleyecek. Dolaylı yolsan sosyal ağlar ve belirli büyük içerik platformlarıyla da rakip olan L.im'le ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.