Kurucusu CEO'luk görevini bırakan Tinder, para kazanmaya Tinder Plus ile başlayacak

Kurucusu CEO'luk görevini bırakan Tinder, para kazanmaya Tinder Plus ile başlayacak

Son olarak günde 1.2 milyar profilin ziyaret edildiğini açıklayan ve kullanıcılarının başında saatler geçirdiği çöpçatanlık uygulaması Tinder, para kazanacağı gelir modelini netleştirmeye başladı.

Belli bir süredir zaten bu işten para kazanmak istediğini belirtmekten çekinmeyen Tinder, parayla verecekleri hizmetin Tinder Plus adını alacağını açıkladı.

Tüm detaylarıyla Perşembe günü resmi olarak duyurulacak servisin ilk detayları da gelmeye başladı. Bu gelişmeyle eş zamanlı olarak, Tinder kurucusu ve şu anki CEO'su Sean Rad, Forbes'a verdiği demeçte kendisinin CEO'luk görevini devrederek Yönetim Kurulu Başkanı olarak göreve devam edeceğini açıkladı. Kısacası Tinder'ı yeni ve kâr odaklı olacak bambaşka bir dönem bekliyor gibi gözüküyor.

Tinder Plus hizmetinden biraz daha bahsetmek gerekirse, gelecek yeni güncelleme ile Tinder'a bir "Geri Al" butonu eklenecek. Bu butonu kullanmak isteyen kullanıcılar, Tinder'da gördükleri ve beğenip beğenmediğini işaretledikleri profiller arasında geri gidebilecek. Bugüne kadar mümkün olmayan bu özelliğin yanı sıra, artık sadece çevrenizdeki kişileri değil, başka ülke ve şehirleri hedefleyerek de Tinder'ı kullanmanız mümkün olacak.

Alınan ilk bilgilere göre Tinder Plus farklı üyelik modellerine sahip olacak ve bu yüzden çok geniş bir kitleye hitap edecek. Tinder Plus ücretleri 0.99$ ile 19.99$ arasında değişiklikler gösterecek.

Tinder, artan kullanıcı sayısı ve yüksek potansiyeli ile kendisini bir darphaneye çevirebilir ve bu işten ciddi para kazanabilir. Ancak yine de kendi kullanıcılarının uygulama içindeki para harcama eğilimleri, bu işin kaderini belirleyecek olan faktör olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.