Tinder, ücretli servislerini Kasım ayında sunmaya başlayacak

Tinder, ücretli servislerini Kasım ayında sunmaya başlayacak

Popüler arkadaşlık uygulaması Tinder'a premium özellikler geliyor. Günde ortalama 15 milyon adet eşleşme sağlayan Tinder, uygulamasından sonunda gelir yaratmaya başlıyor. Tinder'ın CEO'su ve kurucu ortağı Sean Rad'in Forbes Under 30 Summit'te yaptığı açıklamayı paylaşan Forbes haberine göre, Tinder, ücretli premium özelliklerini Kasım ayında sunmaya başlayacak.

Eklenecek olan premium özelliklerle ilgili ipuçları da paylaşan Rad, özelliklerden birinin seyahat odaklı olacağını ve Tinder'ın yeni pazarlara açılmasına yardımcı olacağını da söylüyor. Bugün konum bazlı olarak kullanıcılarının eşleşmesini sağlayan Tinder'ın bu sınırlamayı premium üyeleri için ortadan kaldırması da olası.

tinder 1

Premium özelliklerin eklenmesi Tinder'ın ücretsiz servisini etkilemeyecek ve uygulama beklediğimiz gibi freemium gelir modelini uyarlıyor olacak. Hatırlayacağınız gibi kısa süre önce Tinder'ın bu yıl içinde gelir yaratan bir uygulama haline geleceğini belirttiğimiz yazımızda, Tinder için en uygun para kazanma yönteminin freemium model olacağını burada tartışmıştık. Model, Tinder’ın ortaklıklarla kullanıcılarını gerçek hayatta buluşturması ve bundan da para kazanmasını sağlayabilir. Bu, Tinder’ın son kullanıcılardan ziyade işletmelerden de gelir kazanabileceği bir seçenek.

Sean Rad, kullanıcı sayısını açıklamasa da, Tinder kullanıcılarının bir günde ortalama 1,2 milyar adet profil görüntülediklerini söylüyor. Sayılar Tinder'ın gelir yaratma potansiyelinin yüksek olabileceğiyle ilgili beklenti yaratıyor. Tinder ile birlikte OkCupid ve Match.com’un da yer aldığı IAC  Match Group birimi Yönetim Kurulu Başkanı Greg Blett, IAC’nin 2014 ikinci çeyrek sonuçları açıklamasında, Tinder’ın 2015 ylında 75 milyon dolar kazanç yaratabileceğini söylüyordu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.