SoundCloud abonelik modelli müzik servisi için Warner Müzik ile anlaşma sağladı

SoundCloud abonelik modelli müzik servisi için Warner Müzik ile anlaşma sağladı

soundcloud-warner-music-groupSanatçılar ve dinleyiciler için küresel olarak en popüler platformlar arasında yer alan SoundCloud, üreticilerin ve plak şirketlerinin gelir elde edebileceği On SoundCloud isimli servisini Ağustos ayında duyurmuştu.

On SoundCloud üzerinde çalışmalarını yürüten şirket bugüne kadar yapmış olduğu en büyük anlaşmalardan biri olarak Warner Müzik Grup ile lisans anlaşması yaptığını resmi olarak duyurdu.

SoundCloud üzerinde dünyanın çok çeşitli ülkelerinden binlerce müzik yapımcısı ve irili ufaklı plak şirketleri yer alıyor. Bunun yanında SoundCloud'ın bir "underground" kitleside var. Gelecek vaat eden ya da daha ufak kesimlere hitap eden sanatçılar SoundCloud'ı aktif bir şekilde kullanıyor. Ancak bu sanatçılar servis üzerinden herhangi bir gelir elde edemiyorlardı özellikle bazı sanatçılar milyonlarca dinlenme sayılarına ulaşmış olmalarına rağmen herhangi bir kazan sağlayamıyorlardı. Şirket Ağustos ayında duyurduğu On SoundCloud ile bunu çözmeyi planlıyordu.

Anlaşılan o ki servis On SoundCloud üzerine ciddi bir şekilde yoğunlaşmış ve ilk meyvesini almış gözüküyor. Warner Müzik Grup'la On SoundCloud için bir anlaşma gerçekleştirmiş böylece David Guetta, The Flaming Lips ve Sheryl Crow dünyaca ünlü sanatçıların parçaları gelir elde edebilecek şekilde platform üzerinde yer alacak. Her ay yaklaşık 175 milyon tekil dinleyiciye sahip olan SoundCloud yeni servisiyle birlikte müzik prodüktörlerini daha fazla remix, mash-up ve single yapmaları ve servise dahil olmaları için teşvik ediyor. Şirket hali hazırda On SoundClod servisi için yaklaşık 40 ufak plak şirketiyle anlaşma sağlamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.