Web Summit'te tanıştığımız sosyal bir hediye alma platformu: giftdoodle.com

Web Summit'te tanıştığımız sosyal bir hediye alma platformu: giftdoodle.com

Medya sponsorlarından biri olduğumuz Web Summit etkinliğinde stand alanında gezerken kurucu ortakları arasında tanıdık bir ise rastladığımız giftdoodle.com'u bu yazıda sizlere tanıtmaya çalışacağız.

Almanya'nın Münih şehrinde üç yazılımcı Oğuz Furkan Kaytancı, Vlad Rotariu ve Liviu Ignat tarafından kurulan giftdoodle; sosyal bir hediye alma platformu.

Facebook ya da Gmail hesabınızla veya e-posta adresinizle üye olabildiğiniz platformda öncelikli olarak hediye alınacak etkinliği -doğum günü, yılbaşı, yeni iş kutlaması gibi- oluşturmanız gerekiyor.

Sonrasında arkadaşlarınızla birlikte alacağınız hediye için fikir alışverişinde bulunabiliyor, seçenekleri oylayabiliyor ve bütçeyi arkadaşlarınızla beraber belirleyebiliyorsunuz. Bunun dışında giftdoodle'a üye olduktan sonra kendi profilinize hediye beklentilerinizi eklemek de mümkün.

Etkinlik kavramının fazlaca öne çıktığı giftdoodle'ın mobil uygulamaları ve Google Chrome eklentisi de yer alıyor. giftdoodle'ın iPhone uygulamasına App Store üzerinden ulaşabilirsiniz, Android ve Google Chrome uygulamalarıysa henüz yapım aşamasında.

giftdoodle'in gelir modeli e-ticaret siteleriyle paylaşım yapmak, satın almak üzere hediye seçmek üzere olan kişileri hedef göstererek reklam almak ve sahip olduğu/olacağı veriyi çeşitli şirketlere satmak üzerine kurulu. Özellikle iş yerleri ve büyük arkadaş grupları gibi sürekli doğum günü kutlayan topluluklar için yararlı olabilecek giftdoodle'in kullanıcı kitlesini büyütmesinin ardından gelir elde etmesi zor gözükmüyor.

Web Summit 2014'te rastladığımız ve tanıştığımız girişimin kurucu ortaklarıyla konuştuğumuzda etkinlikle ilgili oldukça mutlu olduklarını ve çok sayıda bağlantı elde ettiklerini öğrendik.

Girişiminin öncelikli hedefi ise kuşkusuz sahip oldukları güçlü altyapıyı olabildiğince çok son kullanıcıya ulaştırabilmek. giftdoodle bunun için hem erken aşama yatırım almaya hem de bazı iş ortaklıklarına gitmeye sıcak bakıyor. Girişimle ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

giftdoodle-web-summit
Oğuz Furkan Kaytancı ve Vlad Rotariu
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.