Intel Capital'dan sosyal giriş servisi Gigya'ya 35 milyon dolar yatırım

Intel Capital'dan sosyal giriş servisi Gigya'ya 35 milyon dolar yatırım

Sosyal login kullanan online şirketlere, bu sosyal loginlerin ve bununla bağlanan kullanıcıların yönetilmesini sağlama hizmeti veren Gigya, Intel Capital'ın öncülüğünde 35 milyon dolarlık bir yatırım aldığını duyurdu.

Bu yatırımla birlikte toplam aldığı yatırımı da 104 milyon dolara çıkaran Gigya'nın yatırımcıları arasında, Common Fund Capital, Vintage Investment Partners, önceki yatırımcılardan Adobe, Advance Publications, Benchmark Capital, DAG Ventures, Greenspring Associates ve Mayfield Fund da bulunuyor.

Şu anda 700'den fazla markaya kendi araçlarıyla hizmet sunan Gigya, CEO'ları Patrick Salyer'a göre stratejik bir yatırım aldı. Sizlerle daha önce paylaştığımız haberde, sosyal giriş konusunda potansiyelin büyüklüğünü aktarmıştık. Özellikle Facebook için bir hayli önemli olan sosyal login, pek çok girişimin de bel bağladığı ve kullanıcı edinimini kolaylaştıran bir etmen olarak biliniyor.

gigya

Londra, Tel Aviv ve ABD'de iki ofisi bulunan Gigya, sunduğu bulut bilişim tabanlı ID yönetim servisiyle markalara, sosyal loginle bağlı müşterilerini daha iyi tanımalarını sağlamayı amaçlıyor.

Gigya'nın müşterilerinin sosyal loginle kaydolma ve giriş yapma sayıları 1 milyar adedi geçmişken, sosyal login konusu ise pek çok girişimin bu alanda sosyal login özelliğine gözü kapalı güvenirken, bu işin büyüme göstereceği hiç şüphesiz bir gerçek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.