Phil Libin: Yönetim gücü, teknoloji konusunda yetenekli ve meraklı kişilerin elinde

Phil Libin: Yönetim gücü, teknoloji konusunda yetenekli ve meraklı kişilerin elinde

Bugün Web Summit 2014'te sahneye çıkan en bilindik isimlerden biri Evernote CEO'su Phil Libin'di. Evernote'u basit bir not alma uygulaması olmaktan bir platforma çevirmek konusunda başarılı adımlar atan Phil Libin'in konuşmasından önemli notlar aldık.

Her zaman daha az hata yapan bir sistem geliştirmek istediklerini paylayan Phil Libin, öncelikle kendilerinin kullanacağı bir ürün geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Libin, sadece ücretli üyeliklerden kazanç sağladıklarını, dolayısıyla reklam temelli bir gelir modeline sahip olmadıklarının altını çizdi.

Evernote CEO'suna göre günümüzde 'geek merocracy' çağını yaşıyoruz. Yani yönetim gücü aslında teknoloji konusunda yetenekli ve meraklı kişilerin elinde. Hiç şüphesiz Phil Libin de Evernote ile bu yönetimin bir parçasını temsil ediyor.

Web Summit 2014 katılımcılarının merakla takip ettiği Libin'e göre kullanıcılarının ödeme yapması değil, içeride kalması daha önemli. Zira uzun vadeli düşünürsek içeride kalan kullanıcılar zamanla ödeme yapmaya başlıyor veya ödeme yapacak yeni kullanıcılara ulaşılmasını sağlıyor.

İş modelinin şiirsel bir uyumda olmasının önemine değinen Libin, Evernote'un gelecek planını 'daha kaliteli bir hizmet sunmak' kadar basit ama bir o kadar da somut ve önemli bir gerçeklikle dile getirdi. Libin'e göre girişimcilerin ürün-market uygunluğuna değil, sevecekleri ve iyi bir ürün geliştirmeye odaklanmaları gerekiyor.

Paralel oturumlarla bir çok konuşmacının sahne aldığı Web Summit 2014'ten aldığımız notları Web Summit 2014 etiketinden takip edebilir veya canlı yayını takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.