Çinli telefon üreticisi Oppo, dünyanın en ince telefonu R5'i tanıttı

Çinli telefon üreticisi Oppo, dünyanın en ince telefonu R5'i tanıttı

Çin'in en önemli telefon üreticilerinden biri olan Oppo, "dünyanın en ince telefonu olarak" Oppo R5'i resmen tanıttı.

Çinli üreticinin Oppo R5 modeli, sadece 4.85mm kalınlığında olacak ve dünyanın en ince akıllı telefonu ünvanını alacak. Biraz teknik özelliklerine de değinmemiz gerekirse, Oppo R5, 4G uyumlu olarak gelecek.

Oppo'nun R5 modeli, 1.5GHz'lik Qualcomm Snapdragon 615 işlemci kullanacak ve 16 GB'lık hafızaya sahip. Cihazın RAM'i ise 2GB olarak belirlenmiş.

5.2 inç boyutlarında full AMOLED HD bir ekrana sahip olacak Oppo R5'in kamerası da 13MP boyutunda fotoğraflar çekip, 4K kalitesinde video kaydı yapabilecek. f/2.0 diyafram destekli kameranın çok çeşitli fotoğraf senaryo modları da bulunuyor ki bu da telefonda fotoğraf çekme deneyimini iyileştiren etmenlerden birisi.

Oppo R5

Oppo stratejisi gereği bir süredir sadece Çin pazarını değil, diğer ülkeleri de hedefleyerek büyüyebileceği bir politika izlemeyi amaçlıyor. Oppo R5 ise hem fiyat avantajıyla hem de pazar lideri olak rakip markaların amiral gemisi olan telefonların özellikleriyle yarışabilecek nitelikte bir iş yapmış durumda.

Android 4.4 tabanlı ColorOS 2.0 adı verilen işletim sistemiyle çalışacak olan Oppo R5, Aralık ayında 499 dolarlık satış fiyatıyla piyasada olacak. Yeni ve iddialı olduğunu söyleyebilieceğimiz yeni modelin, Oppo'nun global olarak başarısının nasıl etkileyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.