Hewlett Packard, akıllı saatini Michael Bastian ortaklığıyla üretti

Hewlett Packard, akıllı saatini Michael Bastian ortaklığıyla üretti

Teknoloji şirketleri genellikle akıllı saatlerini tamamen bir giyilebilir teknoloji ürünü olarak konumladı. Her ne kadar arka planda saatlerin tasarımı ve moda açısından görünmez bir destek aldıkları kesin olan teknoloji şirketleri, özel bir tasarımcı ya da saat markasıyla iş ortaklığına gitmemişlerdi.

Hewlett Packard, burada farklı bir strateji izledi ve aslında günlük hayatta kullandıklarımıza çok benzer bir akıllı saat üretti. Ancak bunu yaparken, Amerikanın lüks erkek giyim tasarım markası Michael Bastian'ın da desteğini alarak yaptı.

MB Chronowing adıyla anılan model, tıpkı bilindik saat markaları Nautica veya Tag Heuer gibi tasarıma sahip. Kronometreli saatin paslanmaz çelik gövdesi bulunuyor. Hewlett Packard işbirliği ile ise saate önemli bazı akıllı saat özellikleri eklenmiş durumda.

Hewlett Packard ve Michael Bastian ortaklığıyla ortaya çıkan akıllı saatin üstünde ufak bir LCD ekran bulunacak. Saat üzerinden hava durumu, telefonunuza gelen bildirimler ya da hisse fiyatlarını takip etmek mümkün olacak. Yine saat üzerinden telefonunuzdaki müzik oynatıcısını kontrol edebilir, bir mesaj ya da e-posta aldığınızda telefonunuzun da titreşimle bildirim gelmesini isteyebilirsiniz.

MB Chronowing

50 metreye kadar su geçirmezlik özelliğine de sahip olacak olan bu akıllı saatler, iPhone 4S ve üstü iPhone modelleriyle, Android 4.3 ve üstü işletim sistemine sahip Android akıllı telefonlarıyla uyumlu çalışacak.

7 Kasım'da tarihinde piyasaya çıkacak MB Chronowing'in farklı modelleri 349 dolar ile 649 dolar arasında fiyatlara satılacak. Son olarak bu akıllı saatlerin ilk sahiplerini Gilt.com'da yapılacak özel satışla bulacağını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.