Orta Doğulu hızlandırma programı Turn8, Türkiye'den girişimleri bekliyor

Orta Doğulu hızlandırma programı Turn8, Türkiye'den girişimleri bekliyor

Orta Doğulu hızlandırma programı Turn8 (Turn Eight), Türkiye'ye açılıyor. Dubai'de düzenleyeceği Demo Günü'ne Türkiye'den girişimci adaylarını da dahil etmek isteyen Turn8, dünya çapında 13 şehirde düzenlediği Startup etkinliğini de İstanbul'a getirmeyi planlıyor.

Erken Aşama Hızlandırıcı Program olarak çalışan Turn8, henüz fikir aşamasındaki girişimlere destek veriyor. Girişimlere gerek işletme gerek teknik yönden  koçluk, mentörlük ve hızlandırma desteği sağlayan Turn8'in Demo Günü'nde seçilen girişimlere Dubai'de 120 günlük bir eğitim sunuyor.

Bu sürecin ilk 30 gününde liderlik ve tasarım; devamındaki 60 gününde fikrinizin prototipini hazırlama, olası zorluklarla çalışma ve sunma, son 30 gününde iş ve pazara açılma planınızı hazırlamanız sağlanıyor. Girişim fikirlerinin programa seçilebilmesi için aşağıdaki alanlardan birine odaklanması gerekiyor:

  • Web veya mobil uygulamalar
  • E-Ticaret portalları
  • Arapça içerik geliştirmeleri
  • Eğitim ve e-öğrenme geliştirmeleri
  • Sürdürülebilir hayat teknolojileri
  • Kitle kaynaklı hizmetler
  • Sosyal ağ inovasyonları
  • Sağlık teknolojileri

Bu alanlardan biriyle ilgili bir iş fikriniz varsa siz de Dubai'de düzenlenecek olan Turn8 Demo Günü'ne 24 Ocak 2015 tarihine kadar buradan başvurabilirsiniz. (Sayfadaki son başvuru tarihi güncellenecek). Her ne kadar fikir aşamasındaki girişimleri desteklese de Turn8 danışmanlarından Tariq Ahmed Syed'den aldığımız bilgiye göre, programa başvuran girişimlerin ürünlerine dair net bir planının olması büyük bir avantaj. Girişiminiz, ürününüz ve iş planınızla ilgili olabildiğince gerçekçi bir planla başvurmanız şansınızı arttıracaktır.

turn8 pic

Seçilen girişimlerin faaliyete geçmesi halinde ilerleyen aşamalarda 30 bin dolara kadar yatırım yapan Turn8, 2013 sonundan bu yana dört girişime yatırım yapmış. Bunlardan ikisi halihazırda kara geçmiş.

Turn8'in Türkiye açılımı bununla sınırla değil. Dünya çapında Amerika'dan Baltık ülkelerine, Avrupa'dan Orta Doğu'ya geniş bir coğrafyada düzenlenen girişim seçim yarışmalarını İstanbul'a getirmek de Turn8'in planları arasında. Bunun için ortaklık arayışında olan Program, etkinliğini 2015'te İstanbul'da düzenlemek ve Türk girişimcilerle buluşmak istiyor.

Turn8 ile ilgili daha fazla detay için buraya gidebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.