Piyasadaki tüm ödeme sistemleriyle uyumlu Poynt, geleceğin akıllı terminali olma iddiasında

Piyasadaki tüm ödeme sistemleriyle uyumlu Poynt, geleceğin akıllı terminali olma iddiasında

Poynt, Apple Pay'den Google Wallet'a, PayPal'dan Square'e, QR kodlardan Beacon teknolojisine ve plastik kredi kartlarına kadar piyasadaki tüm ödeme sistemleriyle uyumlu yeni nesil bir mobil ödeme terminali. Google Wallet ve PayPal eski yöneticisi Osama Bedier'in 29 Ekim'de tanıttığı ürün, "geleceğe dayanıklı" bir akıllı terminal olarak tanımlanıyor. Poynt, ödeme sistemleri tarafındaki yarışta (AngelList üzerinde ödeme sistemleri alanında faaliyet gösteren binin üzerinde firma var) ipi kimin göğüsleyeceği sorusunu da önemsiz hale getiriyor.

Android tabanlı bir tablet ve onun oturduğu bir konsoldan oluşan Poynt, 299 dolarlık indirimli fiyatıyla küçük ve orta ölçekli işletmeleri hedefliyor.Ödeme noktasındaki zahmeti olabildiğince azaltan Poynt'un bu donanımının arkasında etkileyici bir teknoloji var. Poynt'un birbiriyle dik açı yapan iki dokunmatik ekranından 7 inçlik olan satıcı 4,3 inçlik olan da müşteriyi görüyor.  Wi-Fi, 3G, 4G'yi destekleyen bu akıllı terminaller Beacon teknolojisi sayesinde kullanıcılara ilgili kampanyalarla ilgili bilgi gönderebiliyor. NFC, QR kod ödemelerinin yanında hibrid kart okuyucusuyla Poynt geleneksel ödemeleri de destekliyor. Cihaz içindeki küçük yazıcı sayesinde fiş de basabiliyor.

poynt 3

Donanımdan değil yazılımdan gelir sağlıyor

Yazılım tarafında terminal, kayıt ve işletmelerin performanlarıyla ilgili analizler sağlayan co-pilot olmak üzere üç farklı uygulamayla gelen Poynt, satıcıların ihtiyaçlarına göre istedikleri uygulamayı kullanmasına izin veriyor. Poynt OS adında kendi işletim sistemiyle üçüncü parti geliştiricilerin terminal için kendi yazılımlarını geliştirmelerini sağlıyor. Şu anda Vend, Kabbage, Swarm, Boomtown, Bigcommerce gibi şirketlerle birlikte çalıştığını söyleyen Poynt, terminal satmaktan ziyade bu işbirliklerinden gelir yaratmayı planlıyor. Satışını Poynt terminali üzerinden eriştiği bir yazılım aracılığıyla gerçekleştiren satıcıların, bu hizmet için yazılım firmasına ödediği miktarın yüzde 20'si Poynt ile paylaşılıyor. Terminalinden yapılan satışlardan komisyon almayan Poynt, perakendecilere bankalar aracılığıyla ulaşmayı planlıyor. Poynt bunun için elde ettiği gelirin bir kısmını da bankalarla paylaşacak.

poynt 5

Poynt'un yeni nesil terminallerinin bugünün tüm ödeme sistemlerine uyumlu olmasından ziyade, yazılıma odaklanmasıyla asıl farkı yarattığı söylenebilir. Zira henüz stabilize olmaktan uzak ödeme sistemleri pazarında tüm ihtiyaçlara cevap verebilen sistemin "geleceğe dayanıklı" yani geleceğin de ihtiyaçlarına cevap verebilmesi ancak bu şekilde sağlanabilir.

Bu fikirle yatırımcıları da ikna eden Poynt, bugüne kadar Matrix Partners, Visa yönetim kurulu üyesi Maynard Webb'in kurduğu Webb Investment ve Visa eski başkan yardımcısı Hans Morris'in kurduğu Nyca Partners'tan miktarı açıklanmayan ilk tur yatırımı almış.

2015'in başında piyasaya sunulması planlanan Poynt akıllı terminallerin indirimli ön sipariş fiyatı 299 dolar (indirimsiz fiyatı 499 dolar). Poynt'un Aralık 2014'te sevkiyatına başlayacağı geliştirici kiti 499 dolardan sipariş edilebiliyor. Her ikisi için buraya gidebilir, Poynt OS geliştirici SDK'sını buradan talep edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.