Foursquare ve Uber kurucu ortaklarının girişimi Reserve, elit bir restoran rezervasyon uygulaması

Foursquare ve Uber kurucu ortaklarının girişimi Reserve, elit bir restoran rezervasyon uygulaması

Foursquare ve Uber kurucu ortakları bir araya gelip, bir restoran rezervasyon uygulaması geliştirirse haliyle iddialı bir iş ortaya çıkar. Hele de bu alanda halihazırda onlarca başarılı uygulamanın var olduğu düşünüldüğünde. Tüm bunlardan farklı olduğunu iddia eden Reserve, dışarıda yeme içme alışkanlıklarını değiştirmek isteyen bir uygulama olarak 28 Ekim'de yayınlandı.

reserve ekran"Dijital concierge" olarak tanımlanan Reserve'ün ilk farkı restoran rezervasyon uygulamalarının elit hali olması. Bu, Reserve'ün hem daha iyi restoranları listelemesi hem de daha kapsamlı bir hizmet vermesiyle sağlanıyor. Tipik bir restoran uygulamasında (OpenTable gibi) restoranlar sıralanırken, Reserve'ün arz tarafında kullanıcılar var. Yani halihazırda rezervasyon yapmanın zor olduğu restoranlar, kullanıcılar için onların oylamalarına göre, yer ayırabiliyor. Restoranlar bunun için Reserve'e para ödemiyor. Kullanıcılar da halihazıra birçoğu "sıradan" restoran rezervasyon uygulamalarında listelenmeyen bu restoranlara erişebiliyor.

Reserve'ün concierge hizmeti rezervasyonla sınırlı değil. Kredi kartı bilgilerinizi tutan uygulama, sizin yerinize hesabı da ödüyor. Kullanıcıların restoranlarla ilgili geir dönüşleri de alelade her yerde paylaşılmıyor. Reserve bu yorumları özel olarak sadece ilgili restoranla paylaşıyor.

Reserve, verdiği bu concierge hizmeti için kullanıcılardan 5 dolar bedel alıyor. Uygulama, yakın zamanda restoranların az sayıdaki masasını açık arttırmaya sunabileceği bir sistemi devreye almayı da planlıyor.

90 farklı restoranın listelendiği Reserve, New York, Boston ve Los Angeles'ta hizmet veriyor başlangıç olarak. Google Ventures destekli şirketin daha büyük bir ölçeklendirme hedefine sahip olacağını tahmin edebiliriz.

Reserve, arkasında, Uber kurucu ortağı Garrett Camp, Foursquare kurucu ortağı Naveen Selvadurai ve StumbleUpon'ın yer aldığı Expa girişim stüdyosunun ilk girişim lansmanı olma özelliğinde. Bugüne kadar ne kadar yatırım aldığını açıklamayan Reserve'ü incelemek isterseni iOS uygulaması burada. Google Ventures tanışma sayfası burada, videosu da aşağıda:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.