Raspberry Pi tabanlı laptop "Pi-Top", 113 bin dolar fon topladı

Raspberry Pi tabanlı laptop

Raspberry Pi tabanlı olarak geliştirilen ve 3 boyutlu yazıcıda üretilen Pi-Top, Indiegogo'daki fonlama hedefine ulaştı. İlk etapta 80 bin dolar fon toplamayı amaçlayan Pi-Top'ın kitle kaynaklı olarak aldığı yatırım, kampanyanın başladığı 13 Ekim'den bugüne kadar 113 bin dolara ulaştı.

Birleşik Krallık'tan bir grup tasarımcının projesi olarak başlayan Pi-Top'ın temel amacı kendin yap (DIY) bilgisayarların donanımını da yazılımı kadar erişilebilir hale getirmek. Bunun için önce kendi laptop'ınızı nasıl yapacağınızı öğreten Pi-Top'ın üretimi için gerekli olan parçalar, kitinde ya 3D yazıcıda yapılmak üzere STL dosyaları şeklinde ya 13,3 HD LCD ekran, klavye, şarj, Wi-Fİ adaptörü, dokunmatik fare olmak üzere hazır halde geliyor. Pi-Top ile kendi elektronik devrenizi 3 boyutlu olarak üretmeyi öğreniyorsunuz. Bunun yanında her bir kit ile birlikte laptop kabı da 3D üretime hazır olarak geliyor.

pitop 6

Pi-Top'ın en başarılı taraflarından biri de laptop yapmaktan başlayıp, aşama aşama kendi projelerinizi üretir hale gelmenizi sağlayacak altyapıya sahip olması. Kitindeki her bir parçanın işlevselliğini de size öğreten Pi-Top bunu oyunlaştırılmış öğrenme deneyimi ve online dersleriyle sağlıyor. Her ne kadar ismi kendin yap olsa da bu tip oluşumların başarısında önemli bir kriter, bağlı bir komünite oluşturabilmesi. Pi-Top da bir sonraki aşamada yapımcılarının kendi bağımsız projeleri üzerinde birlikte çalışmasını teşvik ediyor.

Indeigogo kampanyasının ikinci aşamasında 150 bin dolar hedefine ulaşmak ve Pi-Top'a uyumluluk gibi bir takım yükseltmelerin yapılması var.

Mayıs 2015'te piyasaya çıkacak olan Pi-Top'ın Raspberry Pi'sız kiti 249 dolardan (kargo ücreti hariç) Raspberry Pi içeren kiti 289 dolardan ön sipariş alıyor. Dilerseniz Pi-Top'ı Raspberry Pi'a ekstra fonksiyonlar sağlayan HAT'lerle birlikte de satın alabiliyorsunuz. Pi-Top'ı farklı ekranlar için uyumlu hale getiren LCD HAT, Raspberry Pi tabanlı robot Robot HAT ve akıllı ev sistemleri için Home Automation HAT olmak üzere üç farklı seçeneğin olduğu paketin fiyatı 399 dolar. Pi-Top tasarımcınızla konuşup sadece kendinize özel bir laptop üretmeniz için 2 bin 500 dolarlık bir opsiyon da sunuyor.

İncelemek isterseniz Pi-Top burada. Indiegogo kampanyası ise burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.