Çocuklar için Uber hizmeti veren Shuddle 2,6 milyon dolar tohum yatırımı aldı

Çocuklar için Uber hizmeti veren Shuddle 2,6 milyon dolar tohum yatırımı aldı

shuddle

Çocuk servisleri de Uber'leşebilir mi? Görünüşe göre evet. Shuddle, yoğun tempoda çocuklarını bir yere bırakmak zorunda olan ama buna vakit ya da imkan bulamayan anne-babaların bu sorununa çözüm öneren yeni bir girişim. Accel Partners, Forerunner Ventures ve Comcast Ventures'dan 2,6 milyon dolarlık tohum yatırımının ardından 23 Ekim'de lansmanı yapılan Shuddle, kelimenin tam anlamıyla "çocuklar için Uber" hizmeti sunuyor.

Sürücü koltuğunda bebek bakıcıları, öğretmenler, danışmanlar gibi çocuk bakımı konusunda deneyimli profesyonellerin oturmasına hassasiyet gösteren Shuddle için öncelik, haliyle güvenlik. Bunun için aday sürücülerin ulusal ve yerel sicil sorgulamasından, araç incelemesi, yüz yüze mülakat gibi testlerden geçmesi gerekiyor. Şirket işe alımlarda kadın sürücülere öncelik veriyor, halihazırda Shuddle'ın bugünkü bütün sürücüleri kadınlardan oluşuyor.

Shuddle talebe göre servis hizmeti veriyor. Çocuklarının, okul, özel ders ya da bir arkadaş ziyaretine gitmesini isteyen ama onları bırakacak vakti ya da imkanı olmayan ailelerin Shuddle uygulamasını indirmesi gerekiyor. Aylık 9 dolardan üye olarak kullanılmaya başlanılan Shuddle ile ihtiyacınız olan tarihten bir gün ila bir hafta öncesine kadar rezervasyon yapabiliyorsunuz.

shudder ap

Birçok anne-babanın böyle bir rezervasyonu yapsa da kapıya gelen logolu bir araca çocuğunu emanet etmekten çekineceği düşünülerek Shuddle, parola sistemini geliştirmiş. Servis gününde çocuğunuzu almaya gelen Shuddle sürücüsünün sizin tarafınızdan önceden iletilen parolayı doğru bilmesi gerekiyor. Buna ek olarak çocuğunuzu alan Shuddle servisini yol boyunca akıllı telefonunuzdan takip edebiliyorsunuz. Servis tamamlandığında anne-babalar çocuklarının götürülmesi gereken adrese ulaştığına dair bir mesajla haberdar ediliyor.

San Francisco ile işe başlayan Shuddle önümüzdeki dönemde daha fazla şehre açılmayı planlıyor. Ailelerin güvenini kazanmasıyla Shuddle, Uber'in taksilere yaptığının bir benzerini, okul servislerine yapabilir gibi görünüyor.

uber for x

Uber modelini uygulayan girişimler yani "X için Uber" girişimlerine ilgi gerek kullanıcı gerek yatırımcılar tarafından bir süredir yoğun ilgi var. CB Insights'ın araştırmasına göre, X için Uber girişimlerine yapılan toplam yatırım miktarı son dört çeyrekte toplam 1,46 milyar dolara ulaştı. Uber'e yapılan 1,2 milyar dolarlık dev yatırım turunun dahil edilmediği bu miktarın yüzde 94'ü 2014'ün ilk üç ayında yapıldı. Bunun son örneklerinden Shuddle, talebe göre mobil servislere olan ilginin bir süre daha devam edeceğini gösteriyor.

İncelemek isterseniz Shuddle burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.