Apple Pay kullanan Bank of America müşterilerinin bir kısmı sorun yaşıyor

Apple Pay kullanan Bank of America müşterilerinin bir kısmı sorun yaşıyor

Apple'ın mobil ödeme servisi Apple Pay, iOS'e gelen 8.1 güncellemesiyle birlikte hayata geçti ve artık ABD'deki pek çok mağazada aktif hale geldi.

Böylesi geniş çaplı bir sistemin yaygınlaşması ve kullanım sürecinin zaman alacağı tabii ki en baştan belliydi ancak Bank of America'nın başına gelen bir hata, bir kısım kullanıcıları tedirgin etti.

Apple Pay servisini, Bank of America'daki hesaplarıyla bağlayan Bank of America müşterileri, Apple Pay ile yaptığı ödemelerin çifte işlem gördüğünü fark etti ve durumdan hemen şikayetçi oldu.

Yaşanan teknik hata neticesinde Bank of America'nın, Apple Pay aracılığıyla yapılan ödeme işlemini hesaplara mükerrer aktardı ve örnek vermek gerekirse 50 dolarlık bir alışverişi, iki defa 50 dolarlık alışveriş olarak hesaba yansıttı.

Yaşanan teknik sorundan yaklaşık olarak 1000 civarında kişinin etkilendiği belirtilirken, Bank of America da müşterilerine Twitter üzerinden verdiği cevaplarda teknik bir hata bulunduğunu doğruladı. Bank of America, sorun üzerinde çalıştıklarını ve hatalı işlemleri düzelteceklerini de aynı şekilde aktardı.

Konuyla ilgili sorun yaşayan müşteri Samuel Burke'nin Twitter hesabı üstünden yaptığı bilgilendirmeye göre, Apple da konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve Bank of America ile ilgili sorunun farkında olduklarını, bu sorundan sadece çok küçük bir müşteri grubunun etkilendiğini ve Bank of America tarafında teknik hatanın giderilmesi için çalışıldığını, mükerrer işlemlerin hatalı kısımlarının müşterilere iade edileceğini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.