Snapchat nihayet reklamdan para kazanmaya başlıyor

Snapchat nihayet reklamdan para kazanmaya başlıyor

Snapchat, bu yılın sonları için planladığı ilk reklam gösterimlerini önümüzdeki hafta içerisinde başlatmayı planladığını resmi blogu üzerinden duyurdu.

İlk olarak Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Snapchat kullanıcılarının karşılaşacağı reklamlar, Snapchat uygulamasının "Recent Updates" bölümünde görünüyor olacak ve 24 saat boyunca yayında kalacak.

Markalar, Snapchat'e reklam vererek istediği kişilere 24 saat boyunca son güncellemeler listesinde kalacak reklamları gösterebiliyor olacak. Bir süredir kullanıcı deneyimini de rahatsız etmeden nasıl bir reklam modeli ortaya koyabileceğini düşünen Snapchat'in, reklamlardan ciddi biçimde bir para kazanmaya başlaması bekleniyor.

Snapchat, kişisel iletişim deneyimini zedelememek için elinden geleni yapmış. Böylece Snapchat'te arkadaşlarınızla snap alışverişinizde asla bir reklam ile karşılaşmayacaksınız. Sadece Snapchat Stories bölümünde reklam gözükecek ve kullanıcı onu tıpkı bir Snap gibi ilgisini çekmesi halinde izleyecek.

Snapchat, Facebook'tan aldığı satın alma teklifi, son zamanlarda uğraştığı hack konuları sonrasında, reklam gelirlerini devreye sokmasıyla hem yatırımcılarının hem de Snapchat kullanıcılarına ulaşmayı hedefleyen markaların yüzünü güldüreceğe benziyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.