The Open Standard: Mozilla'dan açık kaynak dünyasına özel dijital dergi

The Open Standard: Mozilla'dan açık kaynak dünyasına özel dijital dergi

İnternetin kişisel olmaktan çıkıp dünyayı etkileyen ve devletler tarafından yönetilen bir kaynak haline gelmesi Mozilla gibi açık kaynak taraftarlarını sürekli yeni bir şeyler üretmeye itiyor. Mozilla'nın tanıttığı yeni çevrimiçi dergisi Open Standard da bu çalışmanın son ürünü.

Mozilla Voices'ın yeni adı olan The Open Standard, açık kaynaklı ve şeffaf internet dünyasının savunmasını ve haberciliğini yapmak üzere kurulmuş. Bu medya gücünün editörlüğünü de daha önce AOL ve CNN gibi önemli şirketlerden tecrübeli bir isim olan Anthony Duignan Cabrera üstleniyor.

Cabrera'nın yaptığı açıklamaya göre Open Standard açık kaynak dünyasını farklı açılardan mercek altına alacak ve bu ekosistemin büyümesi için çalışacak. Kısa bir zaman sonra da okuyucularının da katkısını da kabul edecek.

mozilla acik kaynak open standard

Kendisi de açık kaynaklı teknolojilere dayanan ve kâr amacı gütmeyen bir vakıf olan Mozilla, bu alandaki haberlerden eğitim içeriklerine, fikir yazılarından yenilikçi ürünlere kadar geniş bir yelpazeyi takip edip kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor.

Kaliteli içeriğin öneminin giderek arttığı bir dönemde Mozilla'nın da kendi medyasını oluşturan markalar arasına katılması bu alanda daha fazla gelişmenin olacağına işaret ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.