Twitter zaman akışına sesli kartları ekledi

Twitter zaman akışına sesli kartları ekledi

Twitter, mobil deneyiminde zaman akışına sesleri de ekleyen Audio Cards'ı duyurdu. Şirketin resmi blogundan paylaştığı Audio Cards, kullanıcıların iOS ve Android cihazlarından Twitter zaman akışında gördükleri tweet'lerdeki bağlantılı sesleri doğrudan dinlemelerine izin veriyor.

Twitter, zaman akışında doğrudan müzik dinlemeyi sağlayan özellik için Apple ve SoundCloud'la işbirliği yapmış. Apple işbirliği kullanıcıların belirli şarkıları zaman akışında dinlemesini ve dilerlerse iTunes Store'a giderek doğrudan satın almasını sağlıyor. Bunun için bir komisyon ücreti almayan Twitter'ın beklentisi zaman akışında daha özel içerik ve tabi daha fazla etkileşim sağlamak.

Audio Cards, bugünden itibaren Twitter'da görülebiliyor. David Guetta'nın yukarıda gördüğünüz tweet'ı aslında bir Audio Cards örneği. Verilen link, Twitter masaüstünde sizi ilgili şarkının SoundCloud sayfasına yönlendiriken, mobilde oynatılabilir bir medya olarak tweet'e ekleniyor. Şarkıyı dinlerken Twitter'da gezinmeye devam ediyorsunuz.

TWİTTER AUDIO

Platformunda çok sayıda bağımsız müzisyen ve yayıncı bulunan SoundCloud da işbirliğiyle, kullanıcılarının ürettiği içeriği doğrudan Twitter'da paylaşmalarını ve keşfedilmelerini sağlıyor. SoundCloud işbirliğiyle Twitter'da sesli yayın yapacak çok sayıda kişi ve kurum arasında, David GuettaKevin SmithBeyaz Saray, Washington Post, NASA gibi isimler var.

Daha önce müzik servisinden aradığını bulamayan Twitter için ses, yeni bir deneyim değil. Ancak yeni Audio Cards özelliğinin gerek içerik üreticiler açısından gerekse ticari anlamda daha büyük şansa sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.