Apple daha ince ve Touch ID gibi yeniliklerle donattığı iPad Air 2'yi tanıttı

Apple daha ince ve Touch ID gibi yeniliklerle donattığı iPad Air 2'yi tanıttı

Apple, biraz önce sona eren iPad ve Mac'ler için düzenlediği özel etkinlikte iPad Air 2'yi tanıttı. Canlı olarak blogladığımız Apple'ın etkinliğini buradan tekrar inceleyebilirsiniz.

İlk önce iPad Air 2'nin bir önceki modele göre birçok yenilik barındırdığını kesinlikle söyleyebiliriz ve Apple'ın son teknolojilerinin hepsine sahip.

iPad Air 2 ve iPad Mini 3'ü kıyasladığımızda ise şirketin özellikle iPad Air 2 üzerine yoğunlaştığını ve radikal yeniliklerini bu model üzerinde yaptığını söyleyebiliriz. Bununla birlikte sunumun açılışında bugüne kadar toplam 225 milyon iPad'in satıldığı verisinin paylaşılması ise bu pazarın geldiği noktayı oldukça güzel özetliyor.

Tim Cook konuşmasının başlangıcında 675.000 iPad uygulaması olduğunu söyleyerek başladı. iPad Air 2 bir önceki modele göre ekrana ışık yansıması %56 azaltılmış. Bir önceki iPad Air modeline göre %18 daha ince ve yalnızca 6.1mm kalınlığında. Air 2 üzerinde özel olarak 64-bit mimamarisiyle hazırlanan A8X çip ve 3 milyar transistör var ve grafik işlemcisi bir önceki iPad Air'a göre 2,5 kat daha hızlı.  iPhone ile gelen altın renk seçeneği iPad Air 2 ile tabletlere de eklenen renk opsiyonu oldu.

iPad-Air-2-new1

iPad Air 2, piyasaya çıkan ilk iPad'ten 12 kat daha hızlı ve 10 saat pil ömrüne sahip.  iPhone 5S ile birlikte gelen Burst modunda fotoğraf çekme özelliğe iPad Air 2'ye de eklenmiş. 8 mp iSight kameraya sahip olan iPad Air 2'nin yeni HD FaceTime kamerası var bununla birlikte imaj sinyal işlemcisi tamamen Apple tarafından geliştirilmiş. Touch ID, iPad Air 2 ile birlikte Apple Play ve App Store'da kullanılabilecek ancak yeni Air 2'de NFC özelliği yok. Touch ID ile yapın satın alma işlemlerinde Apple Pay kullanılacak. Tüm bunlarla birlikte iPad Air 2 deki Wi-Fi hızı önceki nesile göre 2 kattan fazla.

ipad-air-new-2

Video düzenleme uygulaması "Replay" çok daha hızlı çünkü apple grafik işlemciye direk erişim yetkisi verdi ve birden fazla video birleştirilerek ve birçok efekt eklenerek tek bir video yeni güçlü grafik işlemci sayesinde oluşturulunabiliyor.

new-ipad-air-2

iPad Air 2'nin Amerika fiyat listesi Yeni iPad Air 2’nin fiyatları 499 dolar’dan başlıyor tabi bu fiyatların Amerika için geçerli fiyat listesi olduğunu en başta belirtelim. 16 GB 499 dolar, 64 GB 599 dolar ve 128 GB 699 dolar. Tabi bunlar Wi-Fi modeller. Wi-fi + 3G modellerde ise fiyatlar sırasıyla 629 dolar, 729 dolar ve 829 dolar olarak sıralanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.