Google, sinematik gerçeklik girişimi Magic Leap'in dev yatırım turuna katılıyor

Google, sinematik gerçeklik girişimi Magic Leap'in dev yatırım turuna katılıyor

Magic Leap, "sinematik gerçeklik" adını verdiği yeni bir teknoloji geliştiriyor. Geleceğin bilişim platformunu oluşturmak konusunda Oculus Rift'e rakip olabilecek kadar iddialı olsa da Magic Leap çalışmalarını gözlerden uzak sürdürmeyi tercih ediyor. Girişimi gündeme getirense Google liderliğinde dev bir yatırımın arefesinde olması. Re/Code'un haberine göre, Andreessen Horowitz de miktarı 500 milyon doları bulabilecek bu dev yatırım turunun katılımcıları arasında olabilir.

Magic Leap'in arkasındaki isim Silikon Vadisi'nin başarılı girişimcilerinden Rony Abovitz. Abovitz, daha önce kurduğu cerrahi robotik şirketi Mako Surgical'ı 1,65 milyar dolara satmış ve bu başarıyla adından söz ettirmiş. Nadiren basına konuşan Abovitz, geçtiğimiz Şubat ayında Bizjournals'a verdiği röportajda, sanal gerçeklik ya da artırılmış gerçeklik gibi terimlerin eskidiğinden ve beklentileri karşılayamadığından bahsediyordu. Bu nedenle sinematik gerçeklik adında yeni bir konseptle bu girişimlerden ayrıştıklarını söyleyen Abovitz, geliştirdikleri şeyin önümüzdeki 30-40 yıl için programlamanın esası haline gelebileceğini de iddia ediyordu.

The New York Times geçtiğimiz Ocak ayında sağlık sorunlarını sanal gerçeklik başlıklarının Aşil topuğu (en zayıf yanı) olarak gösteren bir makale yayınladı. Oculus VR başta olmak üzere sanal gerçeklik başlıklarını uzun süre giyen birçok kişi belirli semptomlar gösteriyor ve bu, çözüm bekleyen bir sorun olmaya devam ediyor. Magic Leap'in sinematik gerçeklik donanımı ise bu sorunu adreslemesiyle fark yaratıyor. Digital light field adı verilen teknolojisiyle Magic Leap, bakılan nesnelerin ışık ve derinlik gibi özellikleri hakkında daha fazla bilgi sağlıyor. Teknoloji sayesinde sanal gerçekliğe göre daha doğal algılanan görüntünün semptomlara yol açmadığı söyleniyor uzmanlar tarafından.

Magic Leap'in sanal gerçeklik başlıkları yerine Google Glass'a benzeyan ancak 3D görüntü sağlayan bir gözlük üzerinde çalıştığı düşünülüyor. Magic Leap donanımı nesnelerin "3 boyutlu heykelini" retinaya yansıtarak görüntü oluşmasını sağlıyor. Böylelikle digital light field ile ilgili belirli çözünürlük sorunları da giderilmiş oluyor.

Magic Leap'in bugüne kadar Yüzüklerin Efendisi, Avatar, Hobbit, District 9 gibi filmlerin özel efektlerini tasarlayan Weta Workshop'la da yakın bağları bulunuyor. Halihazırda Weta Workshop'un kurucusu Richard Taylor şirkerin yönetim kurulu üyelerinden biri. Bununla birlikte girişim, geçtiğimiz Mart ayında deneyimli oyun tasarımcısı Graeme Devine'ı oyunlardan sorumlu başkan yardımcısı olarak transfer etmiş.

Bugüne kadar 50 milyon doların üzerinde yatırım alan Magic Leap'in yeni yatırım turuyla ilgili şirketler tarafından henüz bir açıklama yapılmadı ancak Magic Leap ismini yakında çok daha fazla duyuyor olacağız gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.