Yaklaşık olarak 2 hafta önce yayına giren ve henüz beta olarak kullanıcılarına ulaşan Taiga.io; hiç para ödemeden icra ettiği 'yayılma' stratejisiyle -başta Product Hunt ve HackerNews'i kullanarak- şimdiden 100'ün üzerinde ülkeden kullanıcı kazanmayı başarmış.
Piyasadaki diğer proje yönetimi araçlarından farklı olarak Agile gibi yazılım geliştirme metodolojileri üzerine yoğunlaşan Taiga, aynı zamanda açık kaynak kodlu bir yazılım. Hatta Taiga'nın kaynak kodlarını indirip kendi sunucunuza da kurulum yapabiliyorsunuz.
Taiga altında her oluşturduğunuz proje için farklı template'ler/şablon'lar -kanban, sprint, task ve issue gibi- belirleyebiliyorsunuz. Bu arada deneme süresi boyunca, 1 Nisan 2015'e kadar, ücretsiz olarak kullanılabilecek olan Taiga'yı sonrasında ayda 3 dolar ile 40 dolar arasında değişen fiyatlarla kullanabileceksiniz.
Diğer yandan hemen şimdi Taiga'nın hala geliştirilmekte olan web arayüzünde de ücretsiz olarak hesap açıp projelerinizi taiga.io'dan yönetebilirsiniz.
Kullanımı basit ve özelleştirilebilir bir yapısı bulunan Taiga; beta yayındayken kullanıcılarından gelen istekler doğrultusunda ürünü olabildiğince geliştirmeyi planlıyor. 2015'e kadar puanlama, rozet sistemi ve terminal görünümlü arayüz desteği sunmayı planlayan girişim kuşkusuz zaman içinde çok daha tatmin edici bir araç haline gelebilir.
Taiga'yı dilerseniz kaynak kodlarını indirip kendi sunucunuza kurarak ücretsiz bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Açık kaynak kodlu olmanın çok sayıda avantajını yaşayan (ve yaşatan) Taiga'yı isterseniz kendi ihtiyaçlarınıza göre özelleştirip kullanmanız da mümkün.
Taiga CEO'su Enrique Posner ise girişimin kısa sürede gördüğü ilgiden oldukça memnun olduğunu dile getirirken, 'agile' felsefenin gün geçtikçe daha da yaygınlaşacağını ve Taiga'nın bu doğrultuda bağımsız geliştirici ve girişimcilere çok şey katacağını söylüyor.
Henüz çok yeni olan ve dolayısıyla eksik olarak görülebilecek birçok özelliği bulunan Taiga'yı inceleyebilir, taiga.io/#prices adresinden 1 Nisan 2015'e kadar ücretsiz kalacak bir hesap açabilir ya da projenin kaynak kodlarına GitHub üzerinden erişebilirsiniz.