Twitter, tek tweet'le para transferi dönemini Fransa'da başlatıyor

Twitter, tek tweet'le para transferi dönemini Fransa'da başlatıyor

Parayı tweet'lemek ya da tweet'i paralamak, nasıl diyeceğiniz size kalmış, artık mümkün hale geliyor. Twitter, Fransa'nın en büyük ikinci bankacılık grubu BPCE ile kullanıcılarının tweet'le para göndermesini mümkün hale getirecek bir işbirliğine gitti. Ortaklık, Twitter'ın Fransa'daki kullanıcılarının, hangi bankayı kullandıklarından bağımsız olarak Twitter üzerinden para transferi yapmasını sağlıyor.

Twitter ile böyle bir işbirliğine gideceğini geçtiğimiz ay duyuran BPCE'nin S-Money birimi,  Fransa'daki kullanıcıların transferi gerçekleştirmesi için takipçilerinin banka hesap detaylarına ihtiyaç duymayacağını da söylemişti. 14 Ekim Salı günü Paris'te düzenlenecek ortak bir basın toplantısıyla lansmanı yapılması beklenen yenilikle birlikte BPCE, bu yeniliği yapan öncü bankalardan biri olacak. Yenilikçi çözümleriyle tanınan S-Money birimi, halihazırda kullanıcılarının metin mesajlarıyla para transferi yapmasına izin veriyor. Banka kısa süre önce, varlık danışmanlarının müşterilerinin hesaplarını yönetmelerine yardımcı olacak Google Glass uygulamasını da tanıtmıştı.

Sosyal ağların mobil ödemeler açısından büyük bir fırsat barındırdığı biliniyor. Ve kısa süre önce Sami'nin dikkat çektiği gibi Facebook'un Messenger üzerinden para transferi özelliğini test ettiği görüntüler de basın sızmıştı. Görünen o ki Twitter bu konuda yakın rakibinden biraz daha seri davranarak bir adım öne geçmek istiyor. İkili arasındaki sosyal ticaret adımında Twitter, yine hızlı davranmış ve "satın al" butonunu Facebook'tan önce resmen tanıtmştı.

Twitter'da para transferinin nasıl gerçekleştirileceğiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı ancak kısa bir süre sonra detayları öğreniyor olacağız. Elbette sizinle paylaşmaya da devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.