infovidyo.com: Türkçe video infografik üreten ve yayınlayan bir içerik sitesi

infovidyo.com: Türkçe video infografik üreten ve yayınlayan bir içerik sitesi

İnternet videoları seviyor. Animoto'nun geçtiğimiz Mayıs ayında yayımladığı araştırmaya göre, videoların online alışverişin karar verme aşamasında faydalı olduğunu düşünen Amerikalı internet kullanıcılarının oranı yüzde 96 idi. Bu oldukça yüksek bir oran ve aslında Amerika'nın dışındaki birçok pazarda da geçerli olabilir. Zira video, internette en hızlı büyüyen içerik tüketim kanallarından biri.

İnfovidyo.com ise video ve infografiğin gücünü birleştiren video infografiklere odaklanan bir proje. Video infografiklerin, kullanıcılar için olduğu kadar internetin hizmet sağlayıcılar tarafı için de önemli bir ihtiyaç olduğundan yola çıkan infovidyo.com, kullanıcılarına kendi ürettiği video infografiklerden oluşan içerikler sunuyor.

İnfovidyo.com'un arkasında video yapımlara odaklanan Mivima.net Ajans var ve proje, hem içerik hem video prodüksiyon tarafında deneyimli Tugay Güntekin'e ait.

Günlük yaşamdan internete, sosyal medyadan e-ticarete on farklı kategoride içerik sunan infovidyo.com, gündemi de yakından takip ederek ziyaretçilerine aylık önemli gazete manşetlerini videolaştırıyor. Site "vidyo" adını verdiği bu formatla bir tür "vidyolu bilgi arşivi" haline gelmek istiyor. Ürettikleri içeriğin animasyon olmadığını, maksimum bir buçuk dakikayla bilgi iletişimi yaptıklarını belirten Tugay Güntekin, site hedeflerinin 2015’te agresifleşeceğini de söylüyor.

Her ne kadar üretim tarafını öne çıkarsa da infovidyo.com bir yayıncı olarak da konumlandırılmış. Bu nedenle ticari amaçlı ve bilgilendirici videolar dengesinin sağlanması uzun vadede önemli bir faktör.

Henüz beta yayınında olan infovidyo.com'u incelemek isterseniz burada. Turkcell Superonline tarafından hazırlanan ve İnfovidyo.com'da yayınlanan Türkiye'de internetin 21 yılını anlatan infovidyo ise aşağıda:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.